hypotheek offerte vergelijking


Bijna geen schrijnende gevallen bij DSB hypotheken?

07.01.2010 - De curatoren van het failliete DSB Bank kwamen gisteren naar buiten met de mededeling dat ze slechts 150 'schrijnende gevallen' hadden kunnen vinden. De betreffende gezinnen mogen voorlopig een lagere hypotheeklast betalen. Honderdvijftig maar? Is dat waarom DSB failliet is gegaan?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Ach welnee. Het gaat allereerst om de definitie van 'schrijnend'. Wat is een schrijnende situatie? Als je geen brood meer kunt kopen voor de kinderen? Als de electriciteit afgesloten wordt wegens onbetaalde rekeningen? Het is behoorlijk subjectief, het begrip 'schrijnend'.

Maar het zal vast zo zijn dat er niet duizenden gezinnen zijn die in zware financiële problemen zitten door de bovenmatige en veel te dure hypotheken van DSB Bank. Dat is alleen helemaal niet waar het om draaide in de commentaren. Of er nu schrijnende financiële situaties door ontstaan of niet, het blijft een feit dat er veel te hoge hypotheken zijn verstrekt met daarin veelal hele hoge bedragen aan koopsommen meegefinancierd.  Koopsommen voor overlijdensrisico- en woonlastenverzekeringen, die toch wel min of meer verplicht waren om de hypotheek te kunnen afsluiten tegen het aantrekkelijke rentetarief. Waarbij dat ook nog een actierente bleek te zijn.

Natuurlijk komen er dan meteen een aantal mensen op TV die niet begrijpen waarom hun situatie niet als schrijnend is aangemerkt. Zonder cijfers van de financiële situatie kun je daar helemaal niets mee, dat is alleen maar emotie.

DSB Bank is niet failliet gegaan vanwege schrijnende gevallen. Ze hebben het faillissement te danken aan een bedrijfsvoering die immoreel was, en daar zijn ze uiteindelijk voor afgestraft. Veel te laat, want dat had de AFM al veel eerder moeten doen. Dat had een hoop mensen zo'n idiote hypotheek bespaard.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: DSB Bank, hypotheek, hypotheken, koopsompolissen
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5747
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |