hypotheek offerte vergelijking


Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie vond in 2009 gretig aftrek

18.01.2010 - Uit de jaarcijfers van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is gebleken dat het aantal huishoudens die via de garantieregeling aan een huis zijn gekomen is gestegen met maar liefst 20% ten opzicht van 2008. De stijging is met name veroorzaakt door de nieuwe regeling die sinds 1 juli 2009 van kracht is.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Bij deze nieuwe regeling werd er een tijdelijke verhoging van de wettelijke kostengrens beschikbaar gesteld waardoor deze steeg naar 350.000 euro. Deze regeling was in het leven geroepen zodat starters in deze relatief moeilijke tijden op een aantrekkelijke manier werden geholpen aan een koopwoning. Deze verhoging van de grens heeft tot een stormloop onder huizenbezitters geleidt die op deze manier gebruik kunnen maken van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie.

Een huis kopen met een NHG hypotheek geeft hypotheekverstrekkers een extra garantie dat wanneer blijkt dat de woning (noodgedwongen) verkocht moet worden en de opbrengst lager uitvalt dan de hypotheekschuld, het resterende bedrag alsnog aan de hypotheekverstrekker wordt uitgekeerd.

Gelukkig heeft het aantal noodgedwongen verkopen in 2009 ook een daling laten zien van maar liefst 17%. Hieruit bijkt dat één derde van de gedwongen verkopen een gevolg was van echtscheiding en slechts 1 op de tien een gevolg was van werklooskheid.

Negatief is dat het aantal geregistreerde betalingsachterstanden van kopers met een NHG-hypotheek  juist is toegenomen in vergelijking met 2008. 2009 laat hierin een stijging van maar liefst 28% zien. We kunnen dus stellen dat we met de eerdere positieve cijfers dus niet al te vroeg moeten juichen omdat er nog een staartje aan dit verhaal kan komen. Wellicht kunnen we te maken krijgen met een zogenoemd naijleffect en zijn de huizenbezitters die op dit moment betalingsachterstanden hebben gedwongen om hun huis in 2010 te moeten verkopen opdat ze het niet langer kunnen opbrengen. 

 

Auteur: Pieter Oorlog
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, hypotheekverstrekkers, hypotheken, nationale hypotheek garantie (NHG), NHG grens
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5426
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |