hypotheek offerte vergelijking


Zelf inzicht krijgen in hypotheekvoorwaarden

19.01.2010 - Wie zich enigszins verdiept in hypotheken, komt al snel tot de ontdekking dat je een hypotheek niet alleen kunt selecteren op de laagste hypotheekrente. Ook de laagste maandlasten zijn niet zaligmakend. Dan zou je immers voorbij gaan aan de grote verschillen in hypotheekvoorwaarden.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Sommige mensen denken misschien: een hypotheek is toch gewoon een hypotheek? Een zak met geld om een huis van aan te kopen. De verschillen tussen hypotheken zitten in de hypotheekrente en de wijzze van aflossing, die samen de maandlasten bepalen.

Dat zou waar zijn, als de voorwaarden van alle verkrijgbare hypotheken gelijk waren. Waar die voorwaarden vroeger misschien inderdaad niet zo verschrikkelijk uiteen liepen, is dat tegenwoordig wel anders. De geldigheid van een offerte, de mogelijkheid tot verlengen, de wijze van vaststellen van de rente na afloop van de eerste rentevastperiode, een eventuele boete bij voortijdig inlossen - ook al is het door verkoop, de wijze van boeteberekening, de kosten van een bouwdepot.... en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het lijken misschien details, maar die details kunnen je wel behoorlijk wat geld kosten.

De Vereniging Eigen Huis heeft een Hypotheekwijzer op haar website gezet, waarin van heel veel hypotheekproducten de voorwaarden in begrijpelijk Nederlands uit de doeken gedaan worden. Er wordt geen persoonlijk advies gegeven, er wordt niet gezegd of iets goed of fout is, de voorwaarden worden alleen beschreven. Met extra aandacht voor die voorwaarden die kunnen uitmonden in een financieel nadeel.

Mooi initiatief van de VEH, waarmee jij als consument zelf meer inzicht krijgt in de voorwaarden die meespelen bij een hypotheek. Het is immers erg fijn om zelf precies te weten hoe het zit, in plaats van alleen maar afhankelijk te zijn van de kennis van een adviseur.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: adviseurs, hypotheek, hypotheekvoorwaarden, vereniging eigen huis
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 10525
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |