hypotheek offerte vergelijking


Fortis Bank vliegt uit de bocht

26.01.2010 - Vorige week kregen klanten van Fortis Bank, die voor hun hypotheek een variabele hypotheekrente betalen, opeens de mededeling dat ze 1,5% meer moesten gaan betalen. Wat? Tja, liquiditeitspremie...

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Het gaat hier om de klanten waarbij de hypotheekrente gebaseerd is op de Euribor-rente, met een kredietopslag. Bovenop die opslag zouden ze nu dus 1,5% meer moeten gaan betalen, omdat het vanwege de verstoring van de interbancaire markt meer geld en moeite kost om kapitaal uit de markt te halen. Deze brief werd door de klanten niet bepaald gewaardeerd, een aantal van hen zette advocaat Oscar Hammerstein erop.

Wat schetst onze verbazing? Fortis Bank krabbelt snel terug, stuurt Hammerstein een brief met excuses voor de automatisch opgemaakte brieven over tarieven die 'mogelijk van toepassing zouden zijn'... de brieven mogen als niet verzonden beschouwd worden.

Slordig van Fortis Bank dit. Ze zouden toch aan de commotie rondom de liquiditeitspremie van Obvion, alweer ruim een jaar geleden. Bij Obvion stond de mogelijkheid van zo'n verhoging bij een deel van de klanten in de voorwaarden. Dan vinden die klanten het natuurlijk niet leuk als de bank de hypotheekrente inderdaad gaat voorzien van een hogere opslag, maar ja - het staat in de voorwaarden. Obvion moest trouwens ook terugkrabbelen, voor die klanten waar de oude voorwaarden nog van toepassing waren.

Of er wel klanten zijn bij Fortis Bank, waarbij in de voorwaarden staat dat er zo'n opslag doorgevoerd mag worden - dat is ons nog niet bekend. Als dat wel zo is kan er inderdaad sprake zijn van foutief toegestuurde brieven die voor andere klanten wel degelijk kloppen. Zo niet, was het dan gewoon een poging van Fortis Bank om alle klanten met een variabele hypotheekrente op te zadelen met een extra opslag van 1,5%? En hadden ze verwacht dat de mensen dat zomaar zouden accepteren?

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: Fortis Bank, hypotheek, hypotheekrente, hypotheekrentetarieven, hypotheken, obvion, rente, rentetarieven
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Wera | Geplaatst op 03 maart 2010 om 14:06
Niet alleen Fortis vliegt uit de bocht, maar ook de Rabobank past deze praktijk toe. De Rabobank doet dit zelfs stizwijgend.Toen ik bij de Rabobank navraag deed, waarom zij mij al maandenlang een veel te hoge rente berekende, kreeg ik een identiek antwoord als hierboven is aangegeven van Fortis.
De Rabobank is van mening dat zij dit mogen doen, omdat ik in 2003 bij het afsluiten van de lening niet schriftelijk was overeengekomen, dat de Rabobank boven de afgesproken toeslag op de 1 maandseuribor geen verdere toeslagen zou mogen berekenen.

Groeten,

Wera
Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6605
Er zijn 8 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |