hypotheek offerte vergelijking


Florius trekt hypotheekrente gelijk

02.02.2010 - Van oudsher is het heel normaal om voor bepaalde hypotheekvormen een iets hoger rentepercentage te betalen dan voor andere. De spaarhypotheek is een bekend voorbeeld: de rente daarvoor is eigenlijk overal 0,2% hoger dan voor bijvoorbeeld de aflossingsvrije hypotheek. Tot nu dan.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Florius, de naam waaronder Bouwfonds Hypotheken een paar jaar geleden verder ging, heeft besloten hierin verandering te brengen. Alle hypotheekvormen, met uitzondering van de Florius Krediethypotheek (en bestaande leningen), krijgen nu hetzelfde rentepercentage toegekend.

Paul van der Meijs (directeur van Florius) zegt over deze beslissing: "Door het rentetarief over de verschillende aflosvormen gelijk te stellen, laat de klant zich voor de keuze van de aflosvorm niet meer beïnvloeden door renteverschillen." Nu vragen wij ons af of de opslag van de spaarhypotheek mensen ervan weerhield om voor de spaarhypotheek te kiezen. Bij de spaarhypotheek is een hogere hypotheekrente immers niet alleen een nadeel: het betekent ook een hogere rentevergoeding op de spaarpot.

Maar goed, het is in ieder geval wel heel duidelijk, één hypotheekrente voor alle vormen. Het maakt de renteoverzichten eenvoudiger en haalt in een onderwerp weg uit het lijstje met vragen dat je voor je hypotheekadviseur hebt.

Bij de verandering van Bouwfonds Hypotheken naar Florius hadden ze al de verstandige stap gezet om het onderscheid tussen de hypotheekrente voor nieuwe klanten en de verlengingsrente voor bestaande hypotheken te schrappen.


Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: florius, hypotheekrente, hypotheekrentetarieven, hypotheekvorm, hypotheken
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 10283
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |