hypotheek offerte vergelijking


Hypotheekachterstanden rijzen de pan uit

09.02.2010 - Op dit moment valt het op zich nog wel mee met de achterstanden die er in Nederland spelen op het gebied van hypotheekbetalingen. De verwachting is echter dat deze achterstanden in 2010 hard gaan oplopen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Een onderzoek van IG&H en Hypsotech heeft opgeleverd dat de hypotheekbranche zich voorbereid op een ernstige groei van de achterstanden op de betalingen. Hypotheekverstrekkers zouden in totaal misschien wel een miljard euro moeten afboeken.

Het lijkt ons inderdaad wel logisch dat de achterstanden gaan groeien. Er zijn een paar duidelijke probleemsituaties als het gaat om het betalen van je hypotheeklasten. Het bezitten van twee huizen bijvoorbeeld: de hypotheekrente over twee leningen is voor een tijdje wel op te brengen, maar ooit is de rek er natuurlijk uit. Naarmate de oude woning nog steeds maar niet verkocht wordt, terwijl men allang in het nieuwe huis woont, wordt de financiële situatie problematischer.

En dan natuurlijk de werkloosheid. Wie zijn baan kwijtraakt heeft een tijdje recht op een WW-uitkering van 70% van het laatstverdiende loon - maar dan wel gemaximeerd. Wie een topinkomen had valt veel harder terug, de 70% wordt dan niet over het werkelijke loon genomen maar over het maximum (iets minder dan € 50.000). Bovendien krijgt lang niet iedereen heel lang WW, dat ligt er maar aan hoe het arbeidsverleden in elkaar zit. Als je een hypotheek hebt die maximaal is afgesloten op basis van het inkomen, ontstaan er redelijk snel betalingsproblemen bij een sterke verlaging van dat inkomen. Die problemen kunnen misschien uit spaargeld wel even opgevangen worden, maar ook daar komt een keer een einde aan.

Al met al is het gewoon te verwachten dat met de oplopende werkloosheid en het aantal mensen dat twee woningen bezit, de afboekingen op hypothecaire leningen gaan toenemen. De banken maken zich hier overigens niet veel zorgen over. Ze doen hun best om mensen te helpen bij hun betalingsproblemen, in plaats van zich strikt aan de regels te houden en snel over te gaan tot gedwongen verkoop.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: betalingsachterstand, huiseigenaren, hypotheek, hypotheekmarkt, kredietcrisis, maandlasten
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7496
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |