hypotheek offerte vergelijking


Hypotheeklasten DSB niet meer betalen?

16.02.2010 - Duizenden DSB-klanten schijnen een mail te hebben gekregen met het advies om (gedeeltelijk) te stoppen met het betalen van rente over hun hypotheek. Dat klinkt aantrekkelijk, helemaal als je krap zit elke maand.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Het bericht is afkomstig van Jelle Hendrikx en Hans Dommerholt.. De naam van Hendrikx kennen we nog wel, eerder zat hij bij de Stichting Steunfonds Probleem Hypotheken. Hij ging daar weg en richtte een nieuwe belangenclub op: de Vereniging voor Cliënten van Financiële Instellingen (VCFI).  Dummerholt is advocaat en adviseert verschillende organisaties die zich bezighouden met claims voor DSB : Stichting Steunfonds Hypotheken, VCFI en Consumentenclaim.

Het probleem is op zich heel duidelijk. Heel veel klanten zijn verkeerd geadviseerd, hebben veel te dure koopsompolissen door hun strot geduwd gekregen, en hebben hoogstwaarschijnlijk recht op een forse schadevergoeding of compensatie. Dat is natuurlijk allemaal heel leuk en aardig, maar van een kale kip kun je niet plukken. DSB is failliet en de curatoren zijn druk bezig om ervoor te zorgen dat de schuldeisers van DSB zoveel mogelijk geld terugkrijgen. Zolang er nog geen schadevergoedingen zijn toegekend horen de hypotheekklanten van DSB Bank niet tot deze schuldeisers. En als de boedel helemaal verdeeld is, dan is het te laat. Dan is er immers geen geld meer om te eisen.

Dummerholt stelt dat de curatoren veel te terughoudend zijn in het toekennen van het label 'probleemsituatie'. Mensen die als zodanig zijn gekenmerkt, hoeven namelijk niet hun volledige maandlasten te betalen. Maar dat zijn er slechts zo'n 150, zeggen ze. Alle andere klanten die iedere maand moeten sappelen om hun hypotheekrente op te brengen, krijgen geen ruimte van de curatoren van DSB.

De hypotheekklanten hebben natuurlijk een machtsmiddel: als zij stennis maken en niet netjes doorgaan met het betalen van hun maandelijkse lasten, wordt het voor de curatoren lastig om de portefeuille met hypotheken te verkopen. Maar er zijn wel risico's verbonden aan het (gedeeltelijk) stoppen met betalen aan DSB. Je kunt er immers een BKR-codering mee oplopen die je nog lang heel veel last kan bezorgen. De curatoren kunnen ook besluiten te gaan procederen. Dat incassobureau van de DSB Groep, Inspectrum, is niet failliet en werkt op volle kracht.

Een lastige positie voor DSB klanten. Je wilt je recht halen, maar zit niet te wachten op enorme juridische problemen. Denk daarom goed na over wat je doet...

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: hacer | Geplaatst op 12 april 2010 om 11:45
Als ik nu zou stoppen met maandelijkse betalingen aan curator. zal de na enekele maanden door curator mijn huis doorverkocht. dus kom ik dan dik in problemen. alle dupeerders wat kunnen we doen om dit probleem aan te pakken??????Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6245
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |