hypotheek offerte vergelijking


Hypotheek vangnet in Den Haag

18.02.2010 - Huizenbezitters die hun baan verliezen kunnen behoorlijk in de problemen komen. De maandlasten van hun hypotheek is dan nog lastig op te brengen. Gevolg kan zijn dat het zover komt dat het huis verkocht moet worden. De gemeente Den Haag wil haar inwoners hiertegen bescheremen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Ze hebben er een mooie naam voor bedacht: het Haags Vangnet. Woningbezitters met ernstige betalingsproblemen kunnen eventueel in aanmerking komen voor dit programma, waarbij de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) de hypotheekschuld overneemt van de bank. Niet zomaar de hele schuld, maar maximaal de executiewaarde van de woning. De rest van de openstaande hypotheek moet de bank dan kwijtschelden.

De overgenomen hypotheek wordt samengevoegd met eventuele overige schulden, en de Hagenaar met financiële problemen kan in zijn huis blijven wonen. Wel komt hij natuurlijk in de schuldhulpverlening terecht. Het is immers wel de bedoeling dat de betalingsproblemen worden opgelost. Dat in veel gevallen de hypotheekschuld flink verlaagd word,t kan hier al goed bij helpen.

Het klinkt alsof de oorspronkelijke hypotheekverstrekker hier niet blij mee zal zijn: in veel gevallen zal een behoorlijk bedrag kwijtgescholden moeten worden. Toch zijn de banken enthousiast. Waarom? Heel eenvoudig: via deze constructie moeten ze wel een stukje verlies nemen, maar dat verlies is waarschijnlijk veel kleiner dan het uiteindelijke verlies bij gedwongen verkoop. Op een executieveiling brengt een woning - zeker nu - meestal veel minder op dan de getaxeerde executiewaarde

Mooi voor de banken, mooi voor de woningeigenaar. Die kan blijven wonen waar hij woont, en is een deel van zijn hypotheekschuld zomaar kwijt. Ook de gemeente is blij, want zo worden gezinnen uit de crisisopvang gehouden. Daarin zitten veel mensen die hun koophuis uitgezet zijn wegens financiële problemen.

Er is ook een andere kant. Wordt op deze manier niet het roekeloze gedrag van zowel banken als burgers beloond? Allebei hoeven ze niet op de blaren te zitten, terwijl ze er wel voor hebben gekozen dit risico te nemen. Hoe komt dat over op de mensen die altijd voorzichtig met hun financiën zijn omgegaan?

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: huiseigenaren, huizenmarkt, hypotheek, Hypotheekvangnet, hypotheekverstrekkers, maandlasten, maandlasten hypotheek berekenen
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Den haag leugenaars | Geplaatst op 08 juli 2010 om 00:35
Gemeente Den Haag en hun mede werkers zijn leugenaars. Al maanden heeft men zo geweldig nieuws zitten verspreiden. En wat blijkt als iemand contact opzoekt met gemeente den haag, wordt die door verbonden met GKB en den haag opmaat. Daar wordt men echter gewezen op de regels die al eerder bestonden ten aanzien van hyptheken en schuldsanering. Aan de ene kant kom je op sites van de gemeente die mooie verhalen schrijven over problemen met hypotheek betaling wegens scheiding en of verlies van baan etc. Echter als je getoetst wordt op onder andere gezamelijk inkomenen van 1800 bruto etc kan ik mij en het juist nog niet hebben van massa schulden al kan je nergens een lening krijgen wegens je hypotheek of nog niet BKR geregistreert te zijn, dan krijg je nul hulp. ZE zijn gewoon leugenaars met dit zogenaamde "vangnet" voor hypotheken. ALs er toestsing op de standaard regels wordt gedaan, kan ik mij niet coorstellen wie of wat hulp nodig heeft. Wie krijgt nou een hypotheek met een gezamelijk inkomen van 1800 bruto om dan in de problemen te komen. En al zou het je zijn gelukt een huisje te kopen van 80000,- Wat voor verlies moet je dan incasseren. Al verkoop je zo een huis (wat in die prijs klasse strandaard is, dan kan je hooguit 10 % verlies lopen. Daarvoor kom je echt niet zo in de problemen. Wat moeten mensen dan doen die hun huis niet meer kunnen betalen in de gemeente Den Haag als ze een huis hebben en door scheiding en / of wegvallen 1 inkomen geen betalingen meer kunnen doen? Lenen om grotere schulden te hebben voordat gemeente je helpt lukt niet want geen bank leent je meer geld. BKR geregistreert staan? Ja dat lukt uiteindelijk wel als je je hypotheek maar niet blijf betalen. Ervoor zorgen dat de baan die je heb dat je die ook kwijt raak zodat je onder 1800 euro bruto kom?Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6142
Er zijn 7 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |