hypotheek offerte vergelijking


Hoezo helpt bank huizenbezitter?

02.03.2010 - Grote kop op de voorpagina van De Telegraaf gisteren: Bank helpt huizenbezitter. Waar zou dat nu weer over gaan? Welke oplossing hebben de banken dan voor hun klanten met hypotheekproblemen bedacht?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Eerder hebben we - als het gaat om hulp voor huizenbezitters met betalingsproblemen - gehoord over bijvoorbeeld de RentePauze van de ING, de BudgetPlanner van Obvion, de Woonlastenfaciliteit van NHG en het Haags Vangnet. Welke bank heeft er nu iets nieuws verzonnen om de lasten van een probleemhypotheek te verlichten?

Eigenlijk gaat het alleen maar om een doorverwijzing. Er zijn inmiddels heel wat mensen die twee woningen bezitten, doordat ze een nieuwe woning hebben aangekocht terwijl de oude woning nog niet verkocht was. Die verkoop zit niet erg mee en de dubbele lasten worden op een gegeven moment natuurlijk een probleem. Hypotheekrente over twee hypotheken, als het even tegenzit ook nog een overbruggingskrediet... ga er maar aanstaan.

Er is nu een stichting opgericht om deze mensen te helpen: de Stichting Tijdelijk Twee Woningen. Het gaat om een particulier initiatief, dus geen actie van één of meerdere banken. De stichting helpt de bezitter van twee huizen om één van de woningen tijdelijk te verhuren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de Leegstandswet, die het mogelijk maakt om tijdelijk een huurder in de woning te zetten - die er dan wel snel weer uit moet als de woning verkocht wordt. Een opzegtermijn van drie maanden, dat is voor een koper nog wel te overzien.

De website van de stichting wekt de indruk dat er met veel partners wordt samengewerkt. Misschien is dat zo, maar we willen je het volgende bericht van de Vereniging Eigen Huis hierover niet onthouden:

'De Stichting Tijdelijk Twee Woningen is een particulier initiatief en wekt op haar website de indruk dat zij met veel ‘partners’, waaronder Vereniging Eigen Huis, samenwerkt. Dat laatste is niet waar. Vereniging Eigen Huis heeft geen bemoeienis met deze stichting en kan ook niet instaan voor de kwaliteit van de adviezen en diensten.'

Hoe dan ook, het tijdelijk verhuren van één van de woningen kan een oplossing zijn. Het kan ook nadelen opleveren: huurders kunnen de woning uitwonen waardoor de waarde flink daalt. Of niet bepaald meewerken aan bezichtigingen waardoor eventueel geïnteresseerde kopers afhaken.

Nog even terug naar de kop van het Telegraaf-artikel. De banken helpen hier niet, ze verwijzen door. En als ze de stichting al financieel steunen... doen ze dat dan in het belang van de klant, of om te voorkomen dat ze zelf teveel moeten afboeken op oninbare hypotheekschulden?

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: banken, Budgetplanner, hypotheken, ing bank, nationale hypotheek garantie (NHG), obvion, Rentepauze, vereniging eigen huis, Woonlastenfaciliteit
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6803
Er zijn 9 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |