hypotheek offerte vergelijking


Krachtige mogelijkheden met Hypotheekkracht?

11.03.2010 - De hypotheekwereld heeft er weer eens een nieuwe stichting bij: de Stichting Hypotheekkracht. Deze club wil hypotheekklanten mobiliseren om zo samen sterker te staan en betere rentetarieven te kunnen lospeuteren bij de banken. Goed plan?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Tja, het initiatief is op zich mooi. Maar niet nieuw. Er zijn meer van dit soort initiatieven, zoals een paar jaar geleden Mijn Eigen Haard. De bedoeling daarvan was ook dat er een Samen Sterk Hypotheek opgezet zou worden, waarvoor goede voorwaarden uitonderhandeld konden worden door met een groep klanten bij de bank aan te kloppen. In de praktijk is hier - voor zover wij weten - niets van terecht gekomen. Op de website van Mijn Eigen Haard is er ook niets meer te vinden over de Samen Sterk Hypotheek.

Terug naar de Stichting Hypotheekkracht. In hypothekenland is het concept 'inkooporganisatie' heel gewoon. Die werken niet direct met consumenten, maar plaatsen zich tussen de tussenpersoon/adviseur en de geldverstrekkers. Een aantal van die serviceproviders (zo worden ze ook wel genoemd) draait grote hoeveelheden hypotheken per geldverstrekker. Op basis daarvan zou je verwachten dat zij wel een speciaal lager rentetarief zouden kunnen rondkrijgen voor de door hen afgesloten hypotheken. Dat blijkt in de praktijk - weer voor zover wij weten - niet te gebeuren.

Wat wel werkt, is het opzetten van een labelhypotheek. Bijvoorbeeld een grote partij als De Hypotheker, die met een geldverstrekkers samen een nieuwe spaarhypotheek ontwikkelt, die een naampje van De Hypotheker krijgt. Daar kunnen wel afwijkende tarieven gelden, het is tenslotte een speciaal gemaakt product.

Zou zo'n Stichting Hypotheekkracht zo krachtig worden dat dit tot de mogelijkheden behoort? Wij verwachten van niet. Om je aan te sluiten moet je wel € 59 betalen. Het zou ons niet verbazen als de uitkomst straks is dat de initiatiefnemers een paar honderd aanmeldingen hebben, dus een paar honderd keer € 59. Dan blijkt het niet te lukken met die speciale tarieven. Maar die € 59 krijg je dan heus niet terug....

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: de hypotheker, inkooporganisatie, serviceproviders, Stichting Hypotheekkracht
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (2)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: pepermund | Geplaatst op 11 maart 2010 om 15:49
Dat ga ik ook doen maar dan voor 40 euro. 1.000 aanmeldingen is even snel rekenen, 40.000 euro.
Dan een paar maanden later zeggen dat het niets is geworden.
Mooie tip.
+++ Cynische mode offDoor: Frank | Geplaatst op 12 maart 2010 om 21:09
niet geschoten is altijd mis. ik geloof er eigenlijk wel in mn omdat de oprichter een bepaald trackrecord heeftZelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6283
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Hoe groot moet het aanbod zijn?

De Hypotheker klaagt bij de NMa over de Rabobank, met als insteek dat het opzeggen van de samenwerking geldt als concurrentievervalsing. Doordat ze de Rabo-hypotheken niet meer kunnen aanbieden zou De Hypotheker niet meer kunnen voldoen aan de zorgplicht?

Lees verder

Geen Rabo-hypotheken meer bij De Hypotheker

Jazeker, De Hypotheker... maar niet meer voor een Rabobank-hypotheek. Waar je een hypotheek van de Rabobank tot voor kort ook via een kantoor van De Hypotheker kon regelen, is dat nu niet meer mogelijk.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |