hypotheek offerte vergelijking


Middelen kan een oplossing zijn

16.03.2010 - Heb jij in de hoogtijdagen een hypotheek afgesloten met een hele lage hyptheekrente? Met de rente 6 of 7 jaar vast, omdat daaruit de laagste maandlasten kwamen? Dan ga je straks schrikken...

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

In 2003 en 2004 was de hypotheekrente gruwelijk laag. Bovendien gold toen nog de regel dat de toetsing van de maximale hypotheek gebaseerd werd op de werkelijke rente, als de rente langer dan 5 jaar vaststond. Dus wat gebeurde er, in het streven naar minimale maandlasten? De rente werd 6 of 7 jaar vastgezet. Prachtige maandlasten, dat zeker, voor een erg fijne woning.

Maar wat nu? De rentevastperiode loopt binnenkort af en het nieuwe rentevoorstel van de bank ziet er niet grappig uit. Tenminste, historisch gezien is de hypotheekrente op dit moment natuurlijk nog steeds laag. Maar niet ten opzichte van het niveau dat bij het afsluiten gold.

Het is erg verstandig om je - als je in zo'n situatie zit - vooraf alvast goed te verdiepen in de mogelijkheden en gevolgen. Je kunt ervoor kiezen de rente heel kort vast te zetten, dan is de lastenschok het kleinst. Maar goed, dan zit je wel meteen met het risico dat het renteniveau binnen die korte rentevastperiode weer verder stijgt, en je daarna alsnog met een probleem zit. Door een hypotheekrente die dan nog veel hoger ligt, en daarmee ook jouw maandlasten. Ga goed na wat je kunt dragen aan maandlasten en probeer nuchter naar de cijfers te kijken. Verdiep je eens in het onderwerp 'besparen': in veel gezinnen zou veel minder uitgegeven kunnen worden dan er nu gebeurt.

Als het nu nog een paar jaar duurt, voordat jouw hypotheekrente opnieuw vastgezet moet gaan worden, dan is het goed om je te verdiepen in het onderwep 'middelen'. Daarbij wordt de lage rente, waarop je nog een tijdje recht hebt, gebruikt om het rentepercentage voor een nieuwe rentevastperiode wat te verlagen. Als je daarmee een maandlast creëert die wel hoger, maar goed haalbaar is, kan dat een goede oplossing zijn. Je weet dan immers wel voor een veel langere periode zeker wat je hypotheeklasten zijn.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: geld besparen, hypotheek, hypotheeklasten, hypotheekrente, maandlasten, maandlasten hypotheek berekenen, rente, rentetarieven
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 8124
Er zijn 8 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |