hypotheek offerte vergelijking


Vrije huurprijs bij tijdelijke verhuur

23.03.2010 - Vorige week is de Crisis- en herstelwet aangenomen door de Eerste Kamer. Deze wet doet het nodige voor het ondersteunen van de bouwwereld, maar ook als je ongewild twee woningen bezit, heb je er baat bij.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

In deze Crisis- en herstelwet is namelijk ook opgenomen dat 'duurdere te koop staande woningen bij tijdelijke verhuur tegen een geliberaliseerde huurprijs verhuurd mogen worden'. Een 'gelieberaliseerde' huurprijs... dat betekent niets anders dan dat de huurprijs vrijgelaten wordt. Er is voor huurwoningen een zogenaamde 'liberalisatiegrens', die ligt op € 647,53 per maand. De maandelijkse huur die je mag vragen als je een woning verhuurt, wordt bepaald door het aantal 'woningwaarderingspunten' van het huis. Als het aantal punten boven de grens (op dit moment 143, per 1 juli 2010 141 punten) uitkomt, mag je zelf weten welke huur je vraagt.

Deze regeling gold kennelijk niet voor de tijdelijke verhuur van een eigen woning. Die loopt via de Leegstandswet. De gemeente moet tot nu toe in de vergunning die op basis van die Leegstandswet wordt afgegeven, zodat je jouw leegstaande woning kan verhuren, de maximale huurprijs vermelden. Met het ingaan van de Crisis- en herstelwet is dat niet meer nodig. Duurdere huizen, die bij de telling van de woningwaarderingspunten boven de grens uitkomen, kunnen dan ook voor een zelf gekozen prijs verhuurd worden.

De wet is nog niet ingegaan, naar verwachting zal dat per 31 maart zijn. Dat betekent dat de huurliberalisatie alleen zal gelden voor tijdelijke huurovereenkomsten die ingaan na 31 maart 2010. De wet is tijdelijk, zal gelden tot 1 januari 2014.

Wilt u ook uw woning verhuren, ga dan naar Huurwoningen.nl, hierop kunt u gratis uw woning plaatsen en profiteer van deze nieuwe wet.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: bouwsector, crisis-en herstelwet, eerste kamer, geliberaliseerde huurprijs, huurprijs, liberalisatiegrens, tijdelijke verhuur, woningwaarderingspunten
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: appartement huren | Geplaatst op 17 april 2010 om 19:51
De Leegstandswet bestaat al redelijk lang, maar werd nooit gebruikt. Ook bij verhuur van een woning via de leegstandwet mag er slechts een redelijke huurprijs gevraagd worden.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7486
Er zijn 8 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Jan Modaal tussen wal en schip?

Goedkope huurwoningen zijn binnenkort niet meer bereikbaar voor mensen met een modaal inkomen. De Europese Commissie stelt dat zij niet meer mogen huren via een woningcorporatie, maar de vrije huurmarkt op moeten. Of een woning kopen.

Lees verder

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuďteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verder


Copyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |