hypotheek offerte vergelijking


Moet er een Stichting van het Wonen komen?

30.03.2010 - De Vereniging Eigen Huis pleit voor het oprichten van een Stichting van het Wonen. Daarin zouden verschillende partijen, die actief zijn op de woningmarkt, met elkaar moeten gaan nadenken over de toekomst van de tobbende huizenmarkt.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De VEH heeft dit idee opgenomen in het visiedocument 'Woningmarkt in beweging' Gisteren heeft Marlies Pernot, de directeur van de VEH, dit aangeboden aan minister van Middelkoop. De Stichting zou niet zo zeer een adviesorgaan voor de overheid moeten zijn, maar een club waarmee de overheid overlegt. Zoiets als de Stichting van de Arbeid.

Drie punten staan centraal in het rapport Woningmarkt in beweging:

  • Vertrouwen wekken
  • Doorstroming bevorderen
  • Risico reduceren

De discussie over de hypotheekrenteaftrek ziet de VEH liever niet, of in ieder geval niet op dit moment. De onzekerheid over de HRA houdt potentiële kopers tegen en brengt daarmee de woningmarkt alleen maar verder in het slop. Verder pleit de VEH voor het afschaffen van de overdrachtsbelasting (wie niet?... de overheid natuurlijk). Zomaar even wat punten uit het visiedocument.

Terug naar die Stichting van het Wonen. Zou dat zin hebben? Kwaad kan het ongetwijfeld niet, om de bij de woningmarkt betrokken partijen structureel te laten samenwerken. Het is een complex geheel, die woningmarkt. Er spelen waanzinnige belangen, en dan hebben we het natuurlijk niet alleen over die van woningbezitters.

Wij zijn wel benieuwd hoe ze een goede woningmarkt dan zien. Want op dit moment hebben we dan natuurlijk een vastgelopen markt, maar ook tien jaar geleden was de markt niet gezond. En ook al zou de doorstroming nu weer op gang komen, de prijzen zijn gewoon veel te hoog. Maar er zijn veel partijen die er belang bij hebben om dat zo te houden. Als die stichting een goed evenwicht tussen alle belangen kan vinden en inderdaad kan komen tot goede voorstellen en adviezen, prima.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheekrenteaftrek, Stichting van het Wonen, vereniging eigen huis, woningmarkt
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5083
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Nieuwe nieuwbouwgaranties

Tot voor kort was er een - inmiddels goed bekende - garantieregeling voor nieuwbouwwoningen: de GIW-garantie. Waarom die garantie precies moest verdwijnen is niet bepaald duidelijk. En nu? Nu zijn er nieuwe garanties voor in de plaats gekomen.

Lees verder

Voordelig schenken voor verbouwing of aflossing

Per 1 januari 2010 is de Successiewet behoorlijk veranderd. Bij schenkingen is er nu een verhoogde vrijstelling, als ouders hun kinderen geld geven voor de aankoop van een woning. Dat geld mag in de toekomst ook gebruikt worden voor een verbouwing, en voor aflossing van de hypotheek.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |