hypotheek offerte vergelijking


AFM vertelt niets nieuws

15.04.2010 - Gisteren heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) haar jaarverslag over 2009 gepresenteerd. Daarbij werd natuurlijk ook het nodige gezegd over hypotheken, maar dat was weinig verrassend.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Twee onderwerpen over hypotheken sprongen eruit. Allereerst dringt de AFM aan op een snel besluit over de hypotheekrenteafrek. Dat is noodzakelijk om de rust op de woningmarkt terug te brengen, stelt Hans Hoogervorst. Hij heeft natuurlijk gelijk. Wat er ook besloten wordt (de AFM spreekt hierover geen mening uit), het is goed als er snel duidelijkheid over komt. Nu wachten potentiële kopers af, omdat ze willen weten waar ze aan toe zijn qua lasten. De fiscale regeling voor de aftrek van de hypotheekrente heeft daar natuurlijk een flinke invloed op, en daarmee de eventuele beperking van die aftrek ook.

Het tweede item ging over de overkreditering. De constatering van de AFM is dat de banken in 2009 veel voorzichtiger waren met het verstrekken van hypotheken dan in het jaar daarvoor. De normen van de Gedragscode werden veel minder vaak overschreden. Voor de AFM is dat goed nieuws, wie weet komt het door hun optreden? Dat kan natuurlijk niet gesteld worden. De impact van de financiële crisis op het verstrekkingsbeleid is waarschijnlijk veel groter dan de aanpak van onze financiële waakhond.

De Gedragscode gaat overigens verder aangescherpt worden. Daar is de AFM al een tijdje mee bezig, en waarschijnlijk zal de nieuwe code volgende week gepresenteerd worden.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4867
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |