hypotheek offerte vergelijking


Gaan hypotheken de verkiezingen beheersen?

29.04.2010 - Nog iets meer dan een maand, dan mogen we naar de stembus voor een nieuwe Tweede Kamer en daaruit volgend een nieuw kabinet. Het kabinet viel over Uruzgan, maar daar draait het in de verkiezingsstrijd niet om.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Hypotheken! De hypotheekrenteaftrek is een belangrijk item voor de politieke partijen, om stelling over te nemen. Dat hebben ze inmiddels ook gedaan, al blijft het bij het CDA twijfelen over de hardheid van hun stelling dat ze de hypotheekrenteaftrek met rust zullen laten.

Wie willen de hypotheekrenteaftrek aanpakken? PvdA, GroenLinks, D66 in ieder geval. ChristenUnie en SGP sleutelen ook aan de aftrek van de betaalde hypotheekrente.VVD en PVV staan duidelijk aan de andere kant: aan de aftrek wordt niet gemorreld. CDA zegt dat ook, maar daar wordt dus nogal aan getwijfeld. De SP wil de aftrek garanderen tot een maximum bedrag en tegen een maximaal percentage,

Ook de voorgestelde nieuwe normen voor hypotheekverstrekking zouden weleens een rol kunnen gaan spelen bij de keuze van de stemmers. Er werd door de politici behoorlijk fel gereageerd, allemaal tegen om verschillende redenen.

Wordt het dus eigenlijk een hypotheekverkiezing? Dat zou niet zo moeten zijn, kunnen ze beter een referendum houden. Partijen die de hypotheekrenteaftrek ongemoeid laten, moeten op andere vlakken meer bezuinigen. Het staat immers als een paal boven water dat er bezuinigd moet worden door onze nieuwe regering. En we hebben nog zo'n ander populair strijdpunt: de AOW-leeftijd.

Het gekke is dat de kiezers, ook die van CDA en VVD, in meerderheid allang accepteren dat er iets aan hypotheekrenteaftrek moet gaan gebeuren. Toch houden de politici vast aan hun stokpaardje, omdat het zo lekker campagne voert. Net als de AOW-leeftijd is het immers een onderwerp dat veel mensen direct in de portemonnee raakt, en dat heb je nodig om de mensen een beetje te boeien voor de verkiezingen.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, hypotheekrente, hypotheekrenteaftrek, partijprogramma, VVD
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5210
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |