hypotheek offerte vergelijking


DSB hypotheken niet te verkopen

04.05.2010 - De curatoren van DSB Bank hebben aangegeven dat de portefeuille met leningen en hypotheken niet verkocht zal worden. De kredieten worden in eigen beheer afgewikkeld, omdat er simpelweg geen goede verkooptransactie rond te breien was.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Dit kan geen verrassing zijn. Er waren ongetwijfeld geïnteresseerde partijen om de leningen over te nemen, maar die waren vast bijzonder voorzichtig. Bij deze portefeuille met hypotheken en leningen is het immers maar afwachten hoeveel problemen de koper zich op de hals haalt.

Overkreditering is een inmiddels bijna ingeburgerde term, en DSB Bank was er erg goed in. Gisteren kwam het bij Tros Radar ook nog maar even langs: de enorme hypotheken waarmee mensen door de taktieken van DSB Bank zijn opgezadeld. Een voorbeeld van een klant die na gedwongen verkoop een restschuld van niet minder dan € 100.000 overhield.... shocking!

Voor de klanten zijn dit soort situaties natuurlijk desastreus. Zie maar even een ton terug te betalen, terwijl je huis gedwongen verkocht is omdat je de lasten niet kon opbrengen. Hoe moet je dan zo'n bedrag aflossen? Er zijn twee mogelijke wegen: via het klachten- en juridische circuit de DSB Bank aanklagen en hopen dat er een stuk kwijtschelding/vergoeding uit voortkomt.

En anders? Schuldsanering... drie jaar het WSNP-traject waarbij je op de bodem leeft, maar daarna met schone lei kunt beginnen. Het lijkt voor veel DSB gedupeerden de enige weg. Een eventuele koper zit op deze leningen natuurlijk niet te wachten. Dikke kans dat er flink afgeboekt moet worden op de betreffende hypotheken, dus is het lastig in te schatten wat ze voor de portefeuille kunnen betalen om het nog interessant te maken.

De geïnteresseerden hebben kennelijk erg voorzichtig geschat. Zo voorzichtig dat de curatoren de portefeuille niet voor de geboden prijs van de hand wilden doen. Dan regelen ze het liever zelf. De schuldeisers van DSB Bank moeten hierdoor wel langer op hun geld wachten. Er kan immers pas iets uitbetaald worden als er gelden beschiikbaar zijn. Bij een verkoop kan de boel in één keer afgewikkeld worden, bij het aanhouden van de portefeuille gaat het in kleine stukjes.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6733
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |