hypotheek offerte vergelijking


Hogere hypotheek bij energiezuinig huis

19.05.2010 - In de serie over de voorstellen van de AFM in het nieuwe Toetskader Hypothecaire Financieringen: vandaag een aflevering over het verband tussen energieverbruik en de hoogte van je hypotheek.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De AFM vermeldt in het Toetskader namelijk dat er mogelijkheden zijn om een hogere hypotheek te verstrekken als het gefinancierde huis energiezuinig is. De redenering achter deze energiebonus is op zich niet vreemd: wie weinig energie verbruikt heeft daarvoor iedere maand een lagere rekening dan gemiddeld. Daardoor is er ruimte om een wat hogere hypotheeklast te betalen dan gemiddeld.

Daarom vindt de AFM het aanvaardbaar om een hoger krediet te verstrekken, als je een woning hebt met minimaal energielabel A. Ook kun je een hoger bedrag lenen als je dat extra geld gebruikt voor energiebesparende maatregelen.

Het lastige van deze insteek is dat het hebben van een energiezuinig huis niet per definitie betekent dat je ook een lage energierekening hebt. Als je in een zuinig huis immers gewoon alle (gloei)lampen laat branden, het heel warm stookt en heel veel energievretende apparatuur heel vaak aan hebt staan, zal er geen lage energienota komen. Maar ondertussen heb je dan wel wat hogere hypotheeklasten.

Het is natuurlijk prima dat het energiezuinig wonen gestimuleerd wordt. Alleen of de hoogte van de maximaal te krijgen hypotheek daarvoor het juiste middel is? 

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4663
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |