hypotheek offerte vergelijking


Tipgeld hypotheken een probleem?

26.05.2010 - De SNS Bank wil graag nieuwe hypotheekklanten. Daarom hebben ze een Tipgeldregeling ingevoerd: als een ondernemer of vereniging een hypotheekklant aanbrengt bij de SNS, krijgt de tipgever een beloning van 0,5% van de hypotheeksom.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Dit is op zich niet zo spannend. Onze maatschappij barst van de regelingen waarbij je beloond wordt als je een nieuwe klant aanbrengt bij een bedrijf. Of een nieuwe werknemer: in de ICT konden medewerkers in het verleden flink incasseren als ze een interessante nieuwe collega aandroegen voor een sollicitatie.

Als een makelaar zelf niet in hypotheken adviseert, en een zijn huizenkopende klant daarom doorverwijst naar een tussenpersoon of bank, wordt hij daar ook voor beloond. Waarom zou het dan gek zijn als een ander bedrijf daarvoor een premie krijgt?

De bedragen zijn fors, dat is waar. Op een hypotheek van € 250.000 verdient de tipgever dus zomaar € 1.250, zonder iets anders te hoeven doen dan het doorsturen van de klant. Maar ja, als het de SNS Bank dat bedrag waard is - waarom dan niet? Adverteren kost ook veel geld, zonder dat je van tevoren weet of je dan een potentiële klant aan je bureau krijgt.

In onze ogen is dit dus allemaal niet zo gek. Maar de Vereniging Eigen Huis schijnt er anders over te denken. Daar reageren ze met: 'We wisten wel dat dit gebeurt, ook bij Rabo. Maar dit is voor het eerst dat het zo openlijk wordt uitgesproken. Dit gaat in tegen ons streven naar transparantie. De belangen van de adviseur moeten duidelijk zijn en dat is hier niet het geval, want ze hoeven namelijk niet te melden dat ze eraan verdienen. Wij vinden dit geen goede zaak.'

Daar zit op zich wel iets in: je denkt dat iemand je doorverwijst naar een bank omdat het zo'n goede bank is, maar stiekem krijgt diegene er dus gewoon voor betaald. Dat is gemakkelijk op te lossen door de bank te verplichten om aan de potentiële klant te melden dat ze iemand belonen voor het doorsturen.

Maar is dit niet een beetje schijnheilig van de VEH? Ze wisten wel dat het gebeurt maar nu het openlijk wordt uitgesproken zijn ze tegen. Terwijl het openlijk uitspreken er juist voor zorgt dat het transparanter is, dan wanneer de beloning in het geniep plaatsvindt.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, hypotheek afsluiten, Rabobank, SNS reaal, tipgeldregeling, vereniging eigen huis
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: ivo | Geplaatst op 01 juni 2010 om 08:26
het in stand houden van een verkoopaapparaat kost ook geld, daar hoeft de klant toch ook niet de kosten van te weten?
hetzelfde geldt voor de supermarkt daar krijg je gewoon een product voor een bepaalde prijs en als je het elders goedkoper kan krijgen doe je dat. Uiteindelijk gaat het mijns inziens bij een hypotheek dan ook om je maandlasten en niet uit welke componenten deze is opgebouwd.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6081
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |