hypotheek offerte vergelijking


Koopsubsidie-mislopers hebben pech gehad

08.06.2010 - Wie dacht alsnog in aanmerking te komen voor Koopsubsidie, omdat hij behoort tot de 1353 aanvragers die achter het net visten toen het budget op was, komt van een koude kermis thuis.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Een Kamermeerderheid had zich uitgesproken voor coulance voor deze 1353 huizenkopers, die de aangevraagde Koopsubsidie niet kregen toegekend. Dit kwam doordat Agentschap NL erg laat had gecommuniceerd dat de geldpot leeg was. De Vereniging Eigen Huis had dit probleem aangezwengeld bij de Tweede Kamer en een meerderheid wilde dat deze mensen alsnog hun subsidie zouden krijgen.

Helaas: demissionair minister Van Middelkoop heeft besloten dat ze gewoon pech hebben gehad. Hij stelt dat op 1 april direct op de website van Agentschap NL werd vermeld dat nieuwe aanvragen naar verwachting niet konden worden toegekend. Hij stelt ook dat de aanvragen zijn ingediend door professionele intermediairs. Zij wisten - als ze hun vak goed uitoefenen - dat het geld bijna op was en hadden dat bij elke aanvraag moeten controleren.

Wat voor problemen kunnen hierdoor ontstaan? Nou, de betreffende mensen krijgen dus niet de aangevraagde Koopsubsidie. Die subsidie is een maandelijkse bijdrage van de overheid. De maandlast van de betreffende hypotheken gaat er dus iets anders uitzien dan verwacht.

Het kan echter erger. Wat als mensen de Koopsubsidie echt nodig hadden om de financiering rond te krijgen? Die krijgen dan nu de financiering dus niet rond, maar de uiterste datum van de ontbindende voorwaarden is vast al verlopen. Dat zou betekenen dat ze de koopovereenkomst moeten ontbinden, maar geen beroep kunnen doen op die ontbindende voorwaarden... daarmee krijgen ze dan een boete van 10% van de koopsom aan hun broek. Dat kan toch de bedoeling niet zijn? 

Als deze situaties zich voordoen zal dat vast tot claims leiden. Naar de overheid, omdat ze te laat hadden gecommuniceerd. Of naar de hypotheekadviseur, die de stand van zaken rond de Koopsubsidie in de gaten had moeten houden. De Tweede Kamer heeft nog wel een motie ingediend om te kijken of er toch iets voor deze mensen te regelen valt - de minister moet hier nog antwoord op geven.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek afsluiten, hypotheekadviseurs, Koopsubsidie, vereniging eigen huis
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Quaden Makelaars & Taxateurs | Geplaatst op 23 juni 2010 om 15:31
Wij hebben zelf een tweetal aanvragen gedaan op een tijdstip dat volgens de site van VROM nog voldoende subsidies beschikbaar waren. Achteraf bleken deze meldingen over de beschikbare subsidies niet te kloppen en bleek de pot al vier dagen lang leeg te zijn terwijl er dagelijks geactualiseerde aantal zouden worden vermeld op de site.
Het eerste bezwaar hierover hebben we reeds ingediend maar is ook vandaag afgewezen zodat we weer in beroep moeten. Er zal natuurlijk niemand te vangen zijn op deze toch wel omvangrijke blunder. Velen zien de droom op aankoop van een woning niet door gaan.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6397
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Nieuwe nieuwbouwgaranties

Tot voor kort was er een - inmiddels goed bekende - garantieregeling voor nieuwbouwwoningen: de GIW-garantie. Waarom die garantie precies moest verdwijnen is niet bepaald duidelijk. En nu? Nu zijn er nieuwe garanties voor in de plaats gekomen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |