hypotheek offerte vergelijking


De verkiezingsuitslag en de HRA... wat nu?

10.06.2010 - Spannender zijn de verkiezingen waarschijnlijk nog nooit geweest. De hele avond was het nog onduidelijk welke partij er als grootste uit de bus zou komen. Dat werd de VVD, en welke gevolgen heeft dat?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Nu vrijwel zeker is dat de VVD de grootste is, zal deze partij het voortouw gaan nemen in het vormen van een coalitie. Maar met wie? In het nieuws wordt vooral gesproken over 'Paars Plus': VVD met PvdA, GroenLinks en D66. Die combi vormt inderdaad een prima meerderheid. Maar wat betekent dat voor de hypotheekrenteaftrek?

De VVD heeft als hard standpunt, dat er aan de HRA niet getornd mag worden. De andere drie partijen hebben overduidelijk laten weten dat dit wel moet gaan gebeuren. Dus als er een Paars Plus kabinet komt, wie krijgt er dan zijn zin over de hypotheekrenteaftrek?

Een andere optie is VVD met PVV en CDA, met nog een kleine partij erbij om aan een nipte meerderheid te komen. Als er zo'n kleine partij te vinden is die mee wil werken aan een regering met de PVV, en met zo'n minirol. Dan zal de hypotheekrenteaftrek onaangetast blijven, dat staat wel vast. Maar of het land dan ook te besturen is, met alle linkse partijen in de oppositie?

Kortom: we hadden gehoopt dat er vandaag al direct meer duidelijk zou zijn over de toekomst van de hypotheekrenteaftrek. Maar de kiezers zijn zo ontzettend verdeeld dat we nu echt nog niet zomaar kunnen zeggen waar het naartoe gaat. We moeten gewoon nog even afwachten!

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: CDA, hypotheek, hypotheekrenteaftrek, PvdA, VVD
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6006
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |