hypotheek offerte vergelijking


Hoe verjaag je scheefwoners?

17.06.2010 - Scheefwonen is een steeds groter wordend probleem in Nederland. Mensen die tegen een laag huurtje wonen, inmiddels een riant inkomen hebben - maar toch niet uit hun goedkope huurwoning vertrekken. Lastig voor de doorstroming. Wat te doen?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

In de stemwijzer voor de afgelopen verkiezingen was het ook een onderwerp. Of het logisch is om mensen met een hoger inkomen meer te laten betalen voor dezelfde huurwoning. Is dat wenselijk? Moeten degenen die meer verdienen dan ook meer gaan betalen voor hetzelfde brood in de supermarkt? Je betaalt toch voor wat je krijgt?

Uiteindelijk betaalt de minder verdienende netto minder voor de woning, omdat die huurtoeslag krijgt. Wel is het zo dat de sociale huurwoningen een lage huur kennen door subsidie bij de woningbouwvereniging. Die subsidie is eigenlijk niet bedoeld voor degenen met een hoger inkomen.

Maar om nou verschillende huurprijzen te gaan hanteren, afhankelijk van het inkomen....bovendien is zoiets waarschijnlijk erg lastig uitvoerbaar.

Een ander idee is om scheefwoners te stimuleren om uit de goedkope huurwoning te vertrekken. Dat kun je bijvoorbeeld doen door ze een mooi aanbod doen om een huis te kopen. Zo pakken ze het in Oosterhout aan. Ze geven huurders met een hoger inkomen voorrang bij het verkopen van nieuw te bouwen woningen, zodat hun sociale huurwoningen vrijkomen voor mensen met een laag inkomen. Overigens geven ze ook een vertrekpremie (€ 3.500) aan huurders die verhuizen.

Dat voorrang geven bij het nieuwbouwproject is vast niet heel spannend. Hoe populair is het momenteel om je in te schrijven voor een nieuwbouwwoning? Zijn projectontwikkelaars niet allang blij als ze de woningen allemaal verkopen? Dus hoezo voorrang... Die vertrekpremie is natuurlijk wel interessant.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: huurwoning, koopwoningen, nieuwbouwwoning, scheefhuren, sociale huurwoning
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (2)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Grietje | Geplaatst op 20 januari 2011 om 19:07
wij hebben door omstandigheden ons huis moeten verkopen en huren sinds 3 maanden ,wij hebben nu een relatief goedkope woning.
Door de gedwongen verkoop hebben wij € 29000 verloren en proberen nu wat zuiniger te gaan leven,om weer wat te kunnen sparen.
Bovendien zijn er op kort termijn geen duurdere huurwoningen te verkrijgen , daar staat een lange wachtlijst voor.
Het idee , dat we weer een huis zouden moeten gaan kopen , bezorg me echt stress, ik ben 60 jaar en niemand, maar dan ook niemand,in dit land,kan mij dwingen om weer een huis te kopen!!!!!!!!!
Ik hoef geen hypotheek ( schuld) meer, dan betaal ik die extra 5% wel.Door: Box Zilla | Geplaatst op 25 januari 2011 om 13:26
Scheefhuren??? Toen ik 20 jaar geleden mij huurwoning kreeg waren ze blij dat ik die wilde huren. Nu mijn inkomen is gegroeid zou ik meer moeten gaan betalen aan huur terwijl een koper dan meer rente af kan trekken. Vreemde redenatie. Daarnaast krijg je als oudere niet zomaar een hypotheek, of mag ik mijn huurwoning kopen tegen 75% van de waarde en een rente van 2%... Dacht 't niet. Schandelijk plan, niet alleen voor mij maar voor 650000 anderen ook. Als er nu fatsoenlijke alternatieven waren maar dat valt vooral in de randstad heel vies tegen. Al met al voel ik me opnieuw belazert door de politiek.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7655
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Nieuwe nieuwbouwgaranties

Tot voor kort was er een - inmiddels goed bekende - garantieregeling voor nieuwbouwwoningen: de GIW-garantie. Waarom die garantie precies moest verdwijnen is niet bepaald duidelijk. En nu? Nu zijn er nieuwe garanties voor in de plaats gekomen.

Lees verder

Groen Links wil in 2040 hypotheekrenteaftrek voor huizenbezitters volledig afschaffen

Het hoge woord is eruit bij GroenLinks die afgelopen maandag haar partij programma presenteerde voor de verkiezingen in juni. De belangrijkste punten die hierin naar voren komen en die ter discussie worden gesteld zijn: de geleidelijke afschaf van de hypotheekrenteaftrek, de AOW en meer investeringen in Onderwijs, Zorg en Milieu.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |