hypotheek offerte vergelijking


Nieuwe nieuwbouwgaranties

24.06.2010 - Tot voor kort was er een - inmiddels goed bekende - garantieregeling voor nieuwbouwwoningen: de GIW-garantie. Waarom die garantie precies moest verdwijnen is niet bepaald duidelijk. En nu? Nu zijn er nieuwe garanties voor in de plaats gekomen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De bekendste zijn de Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK) en Woningborg. Dat zijn ook de garanties die door de Vereniging Eigen Huis worden aanbovelen. Maar er zijn meer van deze garanties - die ook wel insolventieverzekeringen genoemd worden.

Wat voor nut heeft zo'n garantie eigenlijk? Stel dat je een nieuwbouwwoning koopt, en ergens tijdens de bouw gaat de aannemer failliet. Dan heb je een behoorlijk probleem: je zit met een half afgebouwd huis. Naar verhouding heb je al veel meer betaald dan waarvoor er gebouwd is, en niemand werkt verder aan het huis. De onderaannemers kijken wel beter uit: ze gaan niet werken voor een aannemer die failliet is en dus hun facturen niet zal betalen.

Door zo'n garantieregeling weet je zeker dat jouw woning wel netjes afgebouwd zal worden. En niet tegen zwaar hogere woekerkosten, omdat elke bouwer weet dat je de woning toch niet zal opgeven. Daarvoor zit er immers al veel te veel geld in het huis.

Om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie te krijgen voor een nieuwbouwwoning, is het zelfs verplicht om zo'n insolventieverzekering te hebben. De Stichting WEW (de de NHG-regeling uitvoert) moet deze garantieregelingen voor nieuwbouw eerst goedkeuren. Op de website van NHG staat vermeld welke bedrijven deze goedkeuring hebben. Op dit moment zijn dat:

  • Woningborg N.V.
  • Euler Hermes Interborg N.V.
  • Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK)
  • N.V. Waarborgmaatschappij Stiwoga
  • VerBOUWgarantie Plus
  • Stichting Garantie Woningbouw Jo Roelof Zeeman

Overigens voor alle duidelijkheid: de bestaande GIW-garanties zijn nog steeds gewoon geldig hoor. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat die opeens waardeloos is. Er worden alleen sinds 1 januari geen nieuwe garanties meer afgegeven.
 
Belangrijk is in ieder geval dat je géén nieuwbouwwoning koopt zonder zo'n garantie. En dat je het garantiecertificaat in handen hebt voordat je de koopovereenkomst bij de notaris tekent.

 

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: insolventieverzekering, koopwoningen, nationale hypotheek garantie (NHG), nieuwbouwwoning, vereniging eigen huis
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6740
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Hoe verjaag je scheefwoners?

Scheefwonen is een steeds groter wordend probleem in Nederland. Mensen die tegen een laag huurtje wonen, inmiddels een riant inkomen hebben - maar toch niet uit hun goedkope huurwoning vertrekken. Lastig voor de doorstroming. Wat te doen?

Lees verder

Koopsubsidie-mislopers hebben pech gehad

Wie dacht alsnog in aanmerking te komen voor Koopsubsidie, omdat hij behoort tot de 1353 aanvragers die achter het net visten toen het budget op was, komt van een koude kermis thuis.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |