hypotheek offerte vergelijking


Hypotheekregels afhankelijk van kabinetsformatie

29.06.2010 - Een tijdje geleden presenteerde de AFM een voorstel voor nieuwe regels rondom de hypotheekverstrekking. Het was aan Jan Kees de Jager om daar iets mee te doen. Toen werd het stil.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Logisch: er was veel te doen op het Ministerie van Financiën. En de verkiezingen kwamen er ook nog eens tussendoor. Vorige week heeft de minister duidelijk gemaakt dat het pas handen en voeten gaat krijgen na de formatie van het nieuwe kabinet.

Wel werd duidelijk dat De Jager de ideeën van de AFM alvast ietsje heeft afgezwakt. De verschillen in de verstrekkingsnorm, afhankelijk van het type huishouden, stuitten bij voorbaal al op veel weerstand in de Tweede Kamer. Dat is er dus alvast uitgehaald. De maximale verstrekking van 112% van de aankoopwaarde blijft wel staan, als belangrijkste tool om overkreditering te voorkomen. Met een verplichte afbouw naar 100% in de eerste vijf tot zeven jaar.

De nieuwe hypotheekregels zijn dus voorlopig nog niet ingevoerd. Voor die tijd moet er een tekstvoorstel naar de ministerraad, dan wordt er advies gevraagd aan de Raad van State en vervolgens moeten de plannen ter goedkeuring door de Tweede Kamer. Dat laatste zal naar de inschatting van Jan Kees de Jager op zijn vroegst eind november, begin december gebeuren. En dan is het de bedoeling dat de nieuwe regels ergens in de eerste helft van 2011 zullen ingaan.

Wat er nu echt zal gaan gebeuren, is hiermee nog helemaal niet duidelijk. De wensen van de verschillende politieke partijen lopen nogal uiteen. De uitkomst van de kabinetsformatie is dan ook van grote invloed op de nieuwe hypotheekregels die er uiteindelijk zullen komen. Het kan zelfs een rol gaan spelen in de kabinetsformatie, aangezien het onderwerp van overkreditering door hypotheken een behoorlijke politieke lading kent. De linkse partijen willen graag strengere regels, CDA en VVD willen eigenlijk liever dat de branche het zelf oplost.

 

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: CDA, hypotheek, hypotheek berekenen, hypotheekregels, hypotheeksom, VVD
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 9205
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |