hypotheek offerte vergelijking


Geld genoeg maar toch niet betalen

13.07.2010 - Het hypothekensysteem in Amerika is maar vreemd... en zoals nu blijkt, vraagt het ook om weglopers. Mensen die gewoon de hypotheek niet betalen, ook al hebben ze genoeg geld.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Het zijn niet alleen de armlastige mensen die in de Verenigde Staten hun hypotheeklasten niet betalen. Uit een analyse van RTL-Z blijkt dat er in Amerika een nieuwe groep wanbetalers bijgekomen is: de rijken! We hebben het dan over mensen met een hypotheek van meer dan $ 1 miljoen. Procentueel is die groep inmiddels veel groter dan bij de woningeigenaren met een lagere hypotheek.

Zitten die rijke Amerikaans huizenbezitters dan zo in de financiële problemen? Dat komt ongetwijfeld voor, maar daar ligt het meestal niet aan. Vaak hebben ze nog heel veel geld in andere vermogenselementen zitten. Het is dus geen geldprobleem. De crux zit erin dat de woning heel veel minder waard is geworden, waardoor het huis geen winst meer oplevert. In de VS schijnt het te werken als je een huis met hypotheek hebt, om gewoon de sleutel in te leveren bij de bank - en te vertrekken. De schuld ben je dan kwijt en de bank heeft het nakijken. Die zitten met een huis dat minder waard is dan de openstaande hypotheekschuld en kunnen die niet erg gemakkelijk terugvorderen bij de vertrokken klant.

In absolute aantallen komt dit bij die hele grote hypotheken natuurlijk niet heel veel voor - het is niet alsof de meeste Amerikanen een hypotheek van meer dan een miljoen dollar hebben. Maar het zegt wel iets over de moraliteit van deze mensen. Ze lijken er niet mee te zitten dat ze de schuld die ze zijn aangegaan, gewoon maar niet terugbetalen. Hebben kennelijk geen verantwoordelijkheidsgevoel over de hypotheek, vinden het geen probleem om de bank ervoor op te laten draaien. Dat is niet bepald ethisch gedrag.

Hier in Nederland gaat dat allemaal zo makkelijk niet. Hier kom je niet zomaar van je hypotheekschuld af door de sleutel van je huis bij de bank in de brievenbus te gooien. De meeste hypotheken zijn bankhypotheken: de bank kan de schuld verrekenen met andere tegoeden die je bij dezelfde bank hebt. En heb je die niet? De hypotheekschuld blijft staan totdat de woning verkocht is. Gebeurt dat met verlies, dan blijft ook de restschuld in beginsel gewoon jouw verantwoordelijkheid. Daar kom je niet zomaar even onderuit.

 

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6283
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |