hypotheek offerte vergelijking


Zou jij een hypotheek online afsluiten?

23.07.2010 - Voor het afsluiten van een hypotheek zoeken we wel naar informatie op internet, maar ook online afsluiten... nou nee... liever naar een tussenpersoon of Rabobank.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

TNS NIPO heeft onderzoek gedaan naar het gedrag van consumenten als het gaat om hypotheken. Het blijkt dat de hypotheekklant gemiddeld twee bemiddelaars bezoekt om informatie of een offerte aan te vragen. Dat is toch heel erg weinig? Het afsluiten van een hypotheek is een beslissing met grote financiële gevolgen, waar mensen eigenlijk erg snel mee klaar zijn.

Het is eigenlijk de bekende stelling: mensen besteden meer tijd aan het kopen van een nieuwe wasmachine dan aan het afsluiten van een hypotheek. Dat blijkt hier ook wel weer. Ja, men oriënteert zich tegenwoordig wel wat via internet - voordat ze op bezoek gaan bij een adviseur.

De hypotheekadviseurs mogen de laatste tijd in de media dan wel op allerlei manieren onder vuur liggen, de klanten zijn best over ze te spreken. Het meest tevreden zijn ze over het assurantie-intermediair en over de Rabobank, die allebei een 7,6 als beoordeling kregen. Zouden de hypotheekketens het zoveel minder doen, of zijn die geschaard onder het assurantie-intermediair? 

Een andere uitkomst van het onderzoek is dat consumenten het niet zien zitten om een hypotheek online af te sluiten. Daarvoor zijn ze te onzeker, ze willen kunnen vertrouwen op een persoon. Persoonlijk advies is daarom belangrijk, en dat is onine niet te realiseren.

Is dat zo? Zou jij overwegen een hypotheek online af te sluiten? Je moet dan behoorlijk sterk in je schoenen staan en zelf erg overtuigd zijn van je keuzes. Eigenlijk zou iedere klant die een hypotheek afsluit dat moeten zijn, allen is dat in de praktijk wel anders. Dat krijg je als je geen energie steekt in het vergaren van de benodigde kennis. In de basis zijn hypotheken zo moeilijk niet, maar er moeten wel veel keuzes gemaakt worden. En dan voelen mensen zich fijner als een persoon ze daarbij helpt, dan wanneer het een computer is. Terwijl dat laatste misschien wel zuiverder is?

 

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7086
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |