hypotheek offerte vergelijking


Het minderheidskabinet en de hypotheekrenteaftrek

05.08.2010 - De kabinetsformatie lijkt een verrassende kant op te gaan: een minderheidskabinet van VVD en CDA, met gedoogsteun van de PVV. Wet betekent dit voor de hypotheekrenteaftrek, het hete verkiezingshangijzer?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Daar kunnen we waarschijnlijk kort over zijn: de hypotheekrenteaftrek zal voorlopig ongewijzigd blijven. Dit was immers één van de onderwerpen waar deze drie partijen het roerend over eens waren tijdens de verkiezingscampagne: 'aan de aftrek van de hypotheekrente wordt niet getornd'. Met deze regeringsopzet zal dat dan ook ongetwijfeld niet gebeuren, er is tenslotte geen reden om iets aan dit standpunt te veranderen.

Met Paars Plus was dat ongetwijfeld anders geweest: de linkse partijen wilden wél erg graag iets aan het huidige fiscale systeem rondom de eigen woning doen. In de ogen van 'rechts' zou dat een onnodige extra klap voor de huizenmarkt zijn.

En nu dan? Stel dat dit kabinet er inderdaad komt, en de HRA onaangetast blijft. Gaan mensen dan opeens wel een woning kopen? Terwijl de kans erg groot is dat er in de nabije toekomst alsnog iets aan de HRA gedaan gaat worden? Veel mensen verwachten dat dit minderheidskabinet geen lang geven beschoren zal zijn. Dan moeten we binnen no time opnieuw naar de stembus, met wederom het vraagstuk rondom de hypotheekrente.

Dus of deze pas op de plaats qua hypotheekrenteaftrek nu een stimulans zal zijn voor de woningmarkt? Of aspirant-kopers nu wel voldoende vertrouwen hebben om de stap te zetten? Wij zijn erg benieuwd!

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7402
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |