hypotheek offerte vergelijking


Schoon schip voor banken en verzekeraars

09.09.2010 - Toezichthouder AFM en belangenverengiing VEH willen dat financieel dienstverleners hun leven gaan beteren. Niet alleen door in de toekomst alleen maar in het belang van de klant te werken, maar ook door fouten uit het verleden te herstellen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

In het Financieel Dagblad van vandaag staat te lezen dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) compensatie eist van banken en verzekeraars. Als ze in het verleden producten hebben verkocht die niet in het belang van de klant zijn, moeten ze volgens de AFM de schade vergoeden. En de voorwaarden moeten alsnog aangepast worden.

De Vereniging Eigen Huis (VEH) ondersteunt de AFM hierin. De VEH heeft een meldpunt Schoon Schip geopend op haar website, waar je klachten over financiële producten van banken en verzekeraars kunt melden. Vervolgens is het de bedoeling van de VEH dat de financiële instellingen slechte producten uit het verleden 'terugroepen'. Net als dat regelmatig gebeurt bij ondeugdelijke tastbare producten.

Het meldpunt van de VEH is geopend tot 1 oktober. Als je een klacht wilt melden, kun je dat dus maar beter zo snel mogelijk doen. De resultaten gaat de vereniging overhandigen aan de betreffende bedrijven, en zal ook meedenken over oplossingen. Maar ongetwijfeld gaan de resultaten ook naar de AFM.

De AFM is vooralsnog niet bij machte om compensatie voor de klanten af te dwingen bij de banken en verzekeraars. Er schijnen wel voorstellen voor zoiets in Den Haag te liggen, maar daar gebeurt met de traag voortkruipende kabinetsformatie niet veel mee. Dus moet het maar buiten de politiek om.

De tien grootste financiële instellingen van ons land hebben de AFM beloofd dat ze gaan toetsen of hun producten wel echt in het belang van de klant zijn. Of ze niet te ingewikkeld zijn, of ze wel doen wat ze beloven en of ze niet onnodig duur zijn. AFM-bestuurder Kockelkoren wil volgend jaar de eerste resultaten van die onderzoeken zien, met vermelding van de producten die gaan verdwijnen of worden aangepast. Maar of ze ook bereid zijn om te compenseren, dat staat er niet bij....

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: H.C. Achterberg | Geplaatst op 17 september 2010 om 10:08

Waar vind ik een overzicht van de meest voorkomende financiele misstanden ?


Goede vraag! Misschien dat de VEH dit publiceert na sluiting van het meldpunt??
Redactie Hypotheek-Weetjes
Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5294
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |