hypotheek offerte vergelijking


Hogere hypotheken mogelijk

17.09.2010 - Ieder kwartaal wordt door de NVB de toetsrente voor hypotheken vastgesteld. Op 1 oktober wijzigt deze dus weer, en dit keer gaat de hypotheekrente voor het bepalen van de maximale hypotheek fors omlaag. Dat betekent: er zijn hogere hypotheken mogelijk.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Op dit moment staat de toetsrente, sinds 1 juli, op 5,4%. Daarvoor was deze al een half jaar 5,8%, omdat de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) per 1 april uit voorzichtigheid geen lagere toetsrente wilde gaan hanteren. Maar met de blijvend lage stand van de kapitaalmarktrente kon het niet uitblijven dat er een flinke daling kwam.

De nieuwe rente vanaf oktober is vastgesteld op 4,9%, bijna een vol procent lager dus dan in de eerste helft van dit jaar. Met deze toetsrente krijg je te maken als je een hypotheek afsluit waarbij je de hypotheekrente voor minder dan 10 jaar vastzet. Bij 10 jaar of langer wordt bij het bepalen van de maximaal haalbare hypotheek gerekend met de hypotheekrente die je werkelijk gaat betalen. Kies je voor een kortere rentevasteperiode, dan wordt die toetsrente dus gebruikt, dat is voorgeschreven in de Gedragsode Hypothecaire Financieringen.

Een fors lagere toetsrente betekent dat je met hetzelfde inkomen meer kunt lenen. Of je dat ook wilt, dat is maar vraag 2. Je moet natuurlijk niet alleen maar kijken naar wat er maximaal mág, maar vooral naar wat jij in jouw persoonlijke financiële situatie maximaal per maand wílt besteden aan een hypotheek. Als jij graag dingen doet die veel geld kosten, kan het zijn dat jij helemaal niet uitkomt met het volgens de CHF-norm bepaalde maximale maandbedrag. Het is daarom verstandig om - voordat je over hypotheken gaat praten - eerst te kijken hoe jouw maandelijkse uitgaven eruit zien en die naast je maandelijkse inkomsten te zetten. Pas dan zie je hoeveel ruimte je hebt om de hypotheeklasten, en de overige lasten van een eigen woning, te betalen.

Maar goed, als je wilt - dan is het dus mogelijk om vanaf 1 oktober een hogere hypotheek af te sluiten dan daarvoor.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5546
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |