hypotheek offerte vergelijking


Woningprijzen blijven dalen

21.09.2010 - Zo af en toe roept iemand weleens dat de woningmarkt zich aan het herstellen is, maar vooralsnog zien we daar in de cijfers niet heel veel van terug.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat koopwoningen in de maand augustus 0,4% goedkoper waren dan in augustus 2009. Dit horen we eigenlijk iedere maand: al sinds februari is het maandelijkse bericht dat de huizenprijzen lager zijn dan een jaar daarvoor.

Een beetje hoop geeft de constatering dat de prijsdaling in de loop van 2010 wel steeds een beetje kleiner wordt. En dat er ook woningtypes zijn die ten opzichte van vorig jaar in prijs zijn gestegen! Het gaat daarbij om de vrijstaande woningen (meestal de wat duurdere prijsklasse) en appartementen. De prijzen van die vrijstaande huizen stegen zelfs met maar liefst 0,6%, en dat was de eerste stijging sinds anderhalf jaar.

Die echte instorting van de woningmarkt is er toch ook (nog steeds) niet gekomen. Okay, de prijzen dalen, maar het gaat tot nu toe met kleine stapjes. Zou dat (mede) komen door de maatregelen die zijn getroffen door de overheid, of is het fundament van de huizenmarkt misschien toch wat steviger dan door velen gevreesd werd?

Ook aardig positief is het aantal verkochte woningen. Dat waren er in augustus ruim 10.000, bijna 9% meer dan een jaar geleden.

Een mijnheer van het CBS constateert dat de huizenmarkt over z'n dieptepunt heen is. Zou dat zo zijn, of moet de echte klap nog komen?

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4539
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |