hypotheek offerte vergelijking


Goedkoper verbouwen

23.09.2010 - Het is natuurlijk al een tijdje bekend, en niet pas sinds Prinsjesdag: de maatregelen die de woningmarkt moeten stimuleren. Eén daarvan is het verlagen van de btw van 19% naar 6%.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Vanzelfsprekend zitten er wat mitsen en maren aan die maatregel. Het is niet zo dat je zomaar even een keukenboer kunt bellen die een nieuwe keuken komt plaatsen, en dat je dan 13% minder betaalt.

De btw-maatregel geldt namelijk alleen voor het arbeidsloon, niet voor de keuken zelf. Dat is wel belangrijk om te weten - voordat je in de telefoon klimt om ze een keukenaanschaf te doen. Dat is eigenlijk net als de verlaagde btw die al langer geldt voor schilderwerk. Als je verf gaat kopen, dan betaal je gewoon 19% btw. Maar de schilder, die rekent over zijn werk maar 6%. Ook over de verf die hij voor jou verbruikt trouwens, dat is dan wel weer grappig. Daar heeft hij verder geen nadeel van: hij verrekent betaalde btw immers toch met ontvangen btw voordat hij het afdraagt.

Ook is het handig om te weten dat de verlaagde btw bij verbouwingen niet geldt voor woningen die jonger zijn dan twee jaar. Ben je vorig jaar in je nieuwbouwwoning getrokken en wil je nu toch een uitbouw laten plaatsen - dan kun je dat dus niet doen tegen dit lagere btw-tarief.

De maatregel is niet zo lang geldig. Hij is nu afgekondigd voor de periode van 1 oktober 2010 tot 1 juli 2011. De datum die geldt, is de datum waarop de werkzaamheden zijn afgerond. Dat is wel belangrijk als je ergens op de grens van die data balanceert met de verbouwing.

Nog wel even iets om op te letten als er bij jou op dit moment een verbouwing aan de gang is: check dat de btw van de deelfacturen wordt gecorrigeerd. Immers, als de verbouwing na 1 oktober klaar is geldt het lagere btw tarief op het arbeidsloon. Misschien heb je al gedeeltelijke betalingen gedaan, en zit daar gewoon nog 19% btw in. Dat kan na afronding van het project gemakkelijk gecorrigeerd worden dus dat moet de aannemer natuurlijk wel doen.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5456
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |