hypotheek offerte vergelijking


Verbouwen met hoge schenking kan nu al

30.09.2010 - In juni schreven we al over de plannen van minister De Jager om de extra verhoogde eenmalige schenkingsvrijstelling ook toe te laten bij een verbouwing als bestedingsdoel, of aflossing van de hypotheek.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Inmiddels is duidelijk geworden dat deze uitbreiding van bestedingsdoelen er inderdaad komt. Of eigenlijk als. De officiële ingangsdatum is 1 januari 2011, maar De Jager heeft aangegeven dat het ook in 2010 al toegestaan wordt.

Dat is goed nieuws voor de mensen van wie de ouders genoeg geld hebben om ze een fors bedrag te schenken. Tenminste, als je nog tussen de 18 en 35 jaar oud bent. Op die leeftijdsregel bestaat trouwens een uitzondering die niet iedereen kent. De verhoogde eenmalige schenking kan namelijk ook, als het eigen kind ouder is dan 35 maar getrouwd is met iemand die wel in die leeftijdscategorie valt. Niet voldoende reden om met een jongere vrouw/man te trouwen natuurlijk, maar als het toevallig zo is kan het net voor dit fiscale voordeel bij schenking zorgen.

Even de formele uitbreiding van de bestedingsdoelen, voor de volledigheid:

  • Bekostiging van een verbouwing of verbetering van de (toekomstige) eigen woning.
  • Afkoop van recht van erfpacht, opstal of beklemming.
  • Aflossing van een bestaande eigenwoningschuld.

Is dit dan weer bedoeld als extra steun voor de woningmarkt? Misschien marginaal, maar net als de tijdelijk lagere BTW bij verbouwingen lijkt het me eerder een impulsje voor de bouw- en klussector. Waar natuurlijk niets mis mee is, want dat kan deze branche goed gebruiken.

 

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6438
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |