hypotheek offerte vergelijking


Verbouwen om te verkopen

07.10.2010 - Als je een huis in de verkoop hebt staan en daar maar weinig belangstelling voor krijgt, kan het een idee zijn om de woning eerst op te knappen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Het klinkt misschien een beetje gek: een woning gaan verbouwen, die je eigenlijk wilt verkopen. Een paar jaar geleden was dat ook geen goed plan. Dikke kans dat die badkamer of keuken die jij er net in hebt gezet (of laten zetten), er door de koper weer uitgesloopt werd omdat het niet zijn smaak was. Zonde!

In de huidige woningmarkt kan het wel een goede zet zijn. Eigenlijk zijn alleen starters nog geïnteresseerd in opknapwoningen. Zij hebben de tijd om aan de woning te gaan knutselen, voordat ze er gaan wonen. In de tussentijd blijven ze gewoon in hun huurwoning of bij hun ouders wonen.

Doorstromers hebben tegenwoordig vaak haast. Bijna niemand neemt nog het risico om eerst een woning te kopen, en dan pas de huidige woning te verkopen. Dus verkopen ze eerst. Als die verkoop dan (eindelijk) rond is, moet er vaak snel opgeleverd worden. Wat betekent dat ze dan opeens haast hebben met het kopen van een nieuw huis. Tijd om even twee woningen te hebben (waarvan de oude wel al verkocht is), zodat er geklust kan worden, is er niet. Dus zijn veel meer doorstromers op zoek naar een kant-en-klare woning, waar ze weinig tot niets aan hoeven te doen.

Als je er op die manier naar kijkt, kan het de investering waard zijn om alles waar iets op aan te merken is in je huis, direct aan te pakken. Misschien verdien je de kosten niet zo zeer terug in de verkoopprijs, maar wel in het sneller verkopen van de woning. Het is maar wat je belangrijker vindt.

Zo hebben we misschien toch een argument ontdekt waarom de lagere btw op verbouwingen een stimulans is voor de woningmarkt!

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6511
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verder



Copyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |