hypotheek offerte vergelijking


Hypotheekadvies zelf betalen

12.10.2010 - De kogel in de beloningsdiscussie is door de kerk: minister De Jager heeft een voorstel ingediend bij de Tweede Kamer om provisie bij hypotheken helemaal te verbieden. Dan moet de rekening van de adviseur dus wel naar de klant.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Per 2013 zou het zover moeten zijn: banken en verzekeraars mogen dan geen provisie meer verstrekken aan tussenpersonen, als het gaat om het afsluiten van hypotheken, levensverzekeringen en pensioenpolissen. Voor schadeverzekeringen blijft het provisiesysteem wel gewoon bestaan.

Dit betekent, dat je als klant simpelweg een rekening gaat krijgen voor het hypotheekadvies. Hypotheekshoppen is er dan niet meer bij, want er zullen niet veel hypotheekadviseurs meer zijn die een gratis advies gaan geven. Op dit moment verrkenen ze de kosten van adviezen die niet tot inkomsten leiden nog met de relatief hoge inkomsten uit de hypotheken die ze wel werkelijk afsluiten. Die tijd is straks voorbij.

De afsluitprovisie die je aan de bank moet betalen is dan ook wel weg natuurlijk, want die kunnen geen provisie meer betalen aan de tussenpersoon. Maar of je aan het bedrag van die afsluitprovisie voldoende hebt voor het betalen van de rekening van de adviseur? Bij grote hypotheken zeker wel, maar bij kleintjes valt dat nog maar te bezien. Het werk dat komt kijken bij een kleine verhoging van een hypotheek is nagenoeg net zoveel als voor een nieuwe hypotheek. Maar de kosten zullen vele malen hoger zijn dan nu.

De Consumentenbond en het Nibud zijn een beetje bang dat dit systeem ten koste gaat van de 'kleine man'. Ook die moet immers de rekening voor het financieel advies zelf gaan betalen. Buiten de vraag of de consument dat eigenlijk wel wil, zal het juist voor de mensen met lagere inkomens relatief duur worden om zich goed te laten adviseren.

Ook voor de wereld van de financieel adviseurs zal dit een enorme omslag zijn. Wij zijn heel benieuwd wat er in die wereld gaat gebeuren als gevolg van dit provisieverbod.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 9555
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |