hypotheek offerte vergelijking


Bankspaarhypotheek beter dan spaarhypotheek?

19.10.2010 - Banksparen voor de aflossing van je hypotheek, werd ingevoerd met het idee dat het goedkoper en flexibeler moest zijn dan sparen via een verzekering. Dat komt maar ten dele uit de verf.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

MoneyView is een bureau dat onderzoeken doet naar financiële producten. Zo leveren ze de gegevens voor veel vergelijkingssites. Maar zo af en toe publiceren ze ook zelf hun onderzoeksgegevens. Zoals nu: een onderzoek naar de prijs en kwaliteit van spaar- en bankspaarhypotheken.

De uitkomsten werden niet - zoals bij de onderzoeken van de Consumentenbond - gecombineerd tot één oordeel. Ze zijn gesplitst in sterren voor prijs en sterren voor voorwaarden. Opvallend is, dat bij de tien hypotheken met vijf sterren voor de prijs, er negen een bankspaarhypotheek waren. Terwijl dat er bij de kwaliteit maar één was.

Het manco in de voorwaarden van de bankspaarhypotheken zit vooral in de mogelijkheden om tussentijds af te lossen. Dat is een stuk flexibilteit waarop de 'gewone' spaarhypotheek (met een spaarverzekering) duidelijk beter scoort.

Banksparen blijkt dus vooralsnog wel goedkoper, maar niet flexibeler te zijn dan sparen via een kapitaalverzekering. Zou het niet kunnen, dat hierin op termijn verandering komt? Spaarverzekeringen bestaan al zo lang, dat de producten op alle mogelijke punten steeds verder verbeterd zijn. Dan zou je misschien denken dat deze leerschool direct is toegepast op de bankspaarproducten, maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. De achtergrond van banksparen is gewoon anders dan verzekeringssparen. De banken en verzekeraars moeten misschien nog wegen ontdekken om het banksparen ook flexibeler te maken.

Bij bankspaarhypotheken is het niet mogelijk om de kapitaalopbouw in box 3 te doen, in plaats van in box 1. Dat kan bij spaarhypotheken wel, waarbij je dan in de toekomst (als de waarde ervoor zorgt dat je boven de vrijstelling in box 3 uitkomt) kunt overschakelen naar box 1. Dit soort flexibiliteit wordt door de professionele hypotheekadviseur wel gebruikt en maakt de bankspaarhypotheek voor hen minder goed te gebruiken in hun advies.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 23960
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |