hypotheek offerte vergelijking


Verandering HRA bij scheiding

11.11.2010 - Per 2011 verandert de definitie van het begrip 'fiscaal partner'. Dat kan behoorlijke gevolgen hebben voor de hypotheekrenteaftrek, als er sprake is van een echtscheiding.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De crux zit hem in de vraag wanneer het fiscaal partnerschap eindigt, als je uit elkaar gaat. Op dit moment is dat nog als één van de partners de gezamenlijke woning verlaat, ook al is de echtscheiding nog niet aangevraagd. Die vertrekkende partner heeft vervolgens nog 24 maanden recht op zijn  deel van de hypotheekrenteaftrek, ook al woont hij niet meer in dat huis.

Vanaf 2011 eindigt het fiscaal partnerschap pas als de echtscheiding is aangevraagd. De partner die de woning verlaat blijft dus fiscaal partner tot dat moment. Gevolg daarvan is dat hij geen aanspraak kan maken op de aftrek van de hypotheekrente van die woning, omdat hij er niet meer woont. De speciale regeling van voortzetting van die aftrek geldt dan niet meer.

Dat is naar! Hoe vaak is het niet zo, dat mensen die uit elkaar gaan eerst alle afspraken samen goed willen vastleggen, voordat de echtscheiding werkelijk wordt aangevraagd? Die harmonieuze handelswijze bij een scheiding wordt straks dus door de fiscus 'beloond' met een fiscaal nadeel.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Bron: Financieel Dagblad
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6895
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |