hypotheek offerte vergelijking


Nadeel bij echtscheiding wordt aangepast

16.11.2010 - Vorige week schreven we over een aanpassing van de wet, waardoor er een nadeel zou ontstaan in de hypotheekrenteaftrek bij echtscheiding. Gelukkig wordt dit aangepast.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De aanpassing van het begrip 'fiscaal partner' gaat gewoon door, dat is ook prima. Het effect van die aanpassing op de aftrek van de hypotheekrente in een situatie van  echtscheiding is echter helemaal niet de bedoeling van het kabinet. Dit effect is dat een harmonieuze echtscheiding fiscaal nadeel zou opleveren.

De gunstige regeling ten aanzien van de aftrek van de hypotheekrente zou dan alleen nog maar gelden als de echtscheiding al is aangevraagd. Terwijl het in de praktijk vaak gebeurt dat de partners eerst alles netjes afgesproken willen hebben, voordat de formele echtscheidingsaanvraag de deur uit gaat. Ondertussen wonen ze al niet meer samen in de eigen woning.

Voor deze zorgvuldige, rustige en nette gang van zaken mogen de scheidende partners niet fiscaal gestraft worden. Daar was staatssecretaris van Financiën Frans Weekers heel duidelijk over. Hij noemde het effect 'onbedoeld en onwenselijk'.

De staatssecretaris gaat dan ook zorgen voor een aanpassing van de wettekst. Daarmee wordt het zodanig gergeld dat de situatie in feite niet verandert ten opzichte van hoe het nu is. De hypotheekrenteaftrek blijft gelden voor de vertrekkende partner voor nog maximaal 24 maanden. Ook als er nog geen sprake is van een formele aanvraag van de echtscheiding - maar wel van duurzaam gescheiden leven.

Gelukkig, opgelost!

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6510
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |