hypotheek offerte vergelijking


Aftrek hypotheekrente toch beperkt?

18.11.2010 - Het nieuwe kabinet wilde perse een duidelijk signaal afgeven: aan de hypotheekrenteaftrek wordt niet getornd. Dat signaal lijkt nu toch weer verstoord te worden.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De Eerste Kamer gaat zich er opeens mee bemoeien! In de senaat werd een motie ingediend door een aantal partijen. De bedoeling: een opdracht geven aan de regering, om te komen met een visie op de woningmarkt. Niet zomaar een visie, maar wel eentje waarin een beperking van de hypotheekrenteaftrek is opgenomen. 

De politieke verhoudingen in de Eerste Kamer liggen op dit moment heel anders dan in de Tweede Kamer. In maart komen er verkiezingen voor de Provinciale Staten, en daaruit volgt een nieuwe Eerste Kamer. De motie werd daardoor afgelopen dinsdag aangenomen met een meerderheid van 38 stemmen voor (en 37 tegen).

Het kabinet heeft daarmee de opdracht gekregen om met zo'n visie te komen. Terwijl Rutte en zijn ministers nou net één ding niet willen: een beperking van de hypotheekrenteaftrek. Wat zal dat worden? Gaan ze in die visie gewoon netjes opschrijven dat de hypotheekrente aftrekbaar moet blijven zoals dat op dit moment is? Gaan ze toch een beperking uitwerken?

Het is een behoorlijk vreemde situatie. Normaal gesproken komt de Eerste Kamer niet met opdrachten aan de regering. Het dubbele is bovendien dat eventuele wijzigingsvoorstellen eerst door de Tweede Kamer aangenomen moeten worden. En daar hebben de regeringspartijen - met de gedoogsteun van de PVV - weer een meerderheid, waardoor eventuele voorstellen in die richting meteen weer afgeschoten kunnen worden.

Kortom: hebben we het hier niet alleen maar over een raar politiek spelletje? Dat soort spelletjes kosten toch alleen maar tijd - en daarmee geld? Geld, dat we niet hebben. Overal moet immers bezuinigd worden.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6370
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |