hypotheek offerte vergelijking


Nieuwe hypotheekregels komen snel

30.11.2010 - Minister De Jager wil graag dat de regels rondom hypotheekverstrekking strenger worden. En dat mag ook niet te lang duren: over twee maanden moeten ze er liggen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Het is De Jager duidelijk menens. De banken hebben tot 1 februari de tijd gekregen om de rels zelf aan te scherpen. Gebeurt dat niet, dan zal de minister het zelf wel regelen. Daarvoor gebruikt hij dan een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB).

Hij laat de banken ook niet bepaald vrij in de inrichting van het nieuwe acceptatiekader. Hypotheken die hoger zijn dan 112% van de waarde van de woning mogen niet meer. Eigenlijk wil hij het maximum op 100% hebben, reden om te verplichten dat de 12% erboven binnen zeven jaar afgelost moet worden. Ook de mogelijkheden om toch meer hypotheek te verstrekken dan de standaardnorm ten opzichte van het inkomen, worden sterk beperkt.

Dit zijn geen nieuwe gegevens. Deze uitgangspunten stonden ook al in het nieuwe toetsingskader zoals de AFM dat een tijd geleden presenteerde. Rond de voortgang van dat nieuwe toetsingskader was het echter stil, en die stilte heeft De Jager nu verbroken. Nog twee maanden - zo heeft hij de banken via de NVB laten weten - anders regelelt hij het zelf.

Een duidelijk verhaal. De AFM kwam in april met het nieuwe kader, De Jager gaf toen al aan dat hij de strengere regels beggin 2011 wilde laten ingaan. Hij kon op dat moment politiek niet zoveel, omdat er eerst een nieuw kabinet moest komen. Dat is er nu, en de banken krijgen nog even de tijd om het zelf te organiseren. Anders gaat De Jager dus met de Tweede Kamer aan de slag om de overkreditering verder te beperken.

 

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 9130
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |