hypotheek offerte vergelijking


Gekort op hypotheek, moeilijker om huis te kopen

01.12.2010 - Gemiddelde inkomens worden 75.000 euro gekort op hypotheek. Voor mensen met een gemiddeld inkomen rond de 33.000 euro wordt het zo goed als onmogelijk een huis te kopen. Dit is het gevolg van de strengere hypotheekregelgeving van zowel banken, Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de overheid.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Minder lenen voor een hypotheek

Mensen met een gemiddeld inkomen kunnen binnenkort 75.000 euro minder lenen dan nu. Als de maximale hypotheek nu 180.000 euro is, daalt dat bedrag straks naar 105.000 euro. Woningen in die prijsklasse zijn nauwelijks te vinden. In de Randstad kost een garage vaak al meer.

Huren ook niet mogelijk

De gedupeerde groep valt precies tussen wal en schip, want zij verdienen weer teveel om voor een huurwoning in aanmerking te komen. De Europese wetgeving schrijft voor dat corporaties per 1 januari 2011 90 procent van hun sociale huurwoningen moeten verhuren aan mensen met lage inkomens.

Huurprijzen in de vrije sector beginnen meestal boven de 1000 euro per maand en zijn dus weer te duur. Voor de betaalbare woningen zijn lange wachttijden. Starters kunnen door al deze ontwikkelingen nauwelijks een eerste stap op de woningmarkt zetten.

Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (12)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: ano | Geplaatst op 01 december 2010 om 15:45
belachelijk,

hoe willen ze de verslechterende woningmarkt helpen? door starters hun kans op een woning te ontnemen! en zo de doorstroom in de woningmarkt de kiem te smoren!
erg jammer dit, al denk ik niet dat deze regel zo heet genomen zal worden zoals ze op dit moment word opgediend!

Groeten, een willende starten die zijn kansen in het water ziet drijven en kopje onder ziet gaan!Door: ruiters | Geplaatst op 01 december 2010 om 17:35
De mensen in de grensstreek kan ik enkel aanraden om over de grens in Duitsland of Belgi√ę te wonen.

Wie de moeite neemt om goed te zoeken kan direct over de grens (minder dan 10 km van de grens) in Duitsland vanaf ‚ā¨ 130.000 een vrijstaande woning met >600 m2 grond vinden (en dan heb je echt geen krot).

Wat heeft Nederland qua wonen nog te bieden?
Door: Martin | Geplaatst op 01 december 2010 om 19:31
Ook voorzie ik problemen met huizen bezitters van huizen boven de 400.000 daar zal de daling van de afgelopen 1,5 jaar nog meer zichtbaar worden.
Door: Bertus Smit | Geplaatst op 01 december 2010 om 22:04
Waar zijn ze in hemelsnaam mee bezig!!! Dit besluit loopt totaal verkeerd af geloof mij. Doorstroming van koop en verkoop wordt hier door zwaar geremd.Door: lucas | Geplaatst op 02 december 2010 om 17:17
het lijkt wel alsof het bericht over mij gaat. metaalbewerker, 34, 3 jaar vrijgezel, 1800 netto in de maand.. ik WAS aan het zoeken naar een betaalbaar huisje voor mezelf, maar dat kan nu helaas niet meer.. ik krijg GEEN sociale huurwoning want ik verdien TE veel. en als ik particulier wil huren betaal ik zo'n 1200 euro voor een beetje leuke woning.. wat moet ik nou?? misschien ga ik maar me goed betaalde baan opzeggen en ergens aan de lopende band staan, misschien krijg ik dan wel een huisje..Door: geoffrey | Geplaatst op 02 december 2010 om 22:08
mss wil minister de jager eens uit leggen hoe starters dan aan een woning gaan komen die wel betaal baar is want als ik ga rekenen is partculier huren 1000 tot 1200 euro in de maand en een koop woning van 175.000 euro met koste koper 700 tot 800 in de maand dus wat gaat er nou meer tot schulden leiden en zo en zo je mag toch maar 1/3 van je neto loon verwonen dus als ik met een loon van 1900 euro kom daar met een koop woning veel dichter bij maar dat zou hij wel niet kunnen van uit zijn dure koop woning met een loon van 150.000 of was dat niet de balkenenelende norm
maar wel lekker de banken van onze belasting centen helpen nou daar wil ik dan ook de rente wel eens van terug zien in de vorm van een belasting verlagingDoor: M.B. | Geplaatst op 03 december 2010 om 11:53
Het verkopen van een woning wordt net zo'n grote kans als het winnen van de loterij. En hoe zal het vergaan met huizenbezitters met huizen rond de 150.000 euro, die vanwege financiele redenen noodgedwongen zijn hun huis te verkopen?
Zij mogen van het UWV hun huis opeten maar als er niemand hun huis kan kopen zullen de bakstenen wel zeer zwaar op de mag gaan liggen.
Door: bas | Geplaatst op 03 december 2010 om 16:06
Modaal: 33.000
Maximaal leenbaar bedrag: 105.000
Gemiddelde kosten koopwoning: 240.000

Wat klopt er niet aan dit plaatje?

En het wordt nog erger als je in de randstad woont. Probeer maar eens een appartementje te vinden in Amsterdam voor 105k.

Het aanbod van sociale huurwoningen (als je er voor in aanmerking komt)
is marginaal en wat er al beschikbaar is abdomimaal. Studio appartementen van 30m2 etc. Hier kun je toch niet met een gezin in wonen?

Er WAS al iets mis met de woningmarkt en het gaat echt heel erg de verkeerde kant op.Door: Willem | Geplaatst op 03 december 2010 om 21:38
We hebben het over doorstroom met een vergrijzend Nederland. De rek is er vanaf en zal vroeg of laat knappen. De luchtbel wordt te groot tussen inkomsten en uitgave's Alles wordt berekend met cijfertjes, ook wij mensen zijn nu een nummertje geworden. We leven in een modern land met moderne uitbuitingen. Men weet echt niet meer wat er leeft in Nederland. Men kijkt alleen nog maar vanuit hun eigen raampje.

OOOH, wat gebeurt er toch met onze nuchtere Nederlanders die zich laat leiden door Europa. Wij werken tot 67 en de Grieken mogen al op een 50ste met pensioen. Onze belastingcenten inleveren en mensen die in de ziektewet zitten hebben ook nog een zwart bijbaantje. Mensen in de WW kunnen van alle kanten om hulp vragen. Deze twee groepe hoeven geen Waterschapbelasting te betalen, geen ontheffingsbelasting te betalen. En ook nog profiteren van Huursubsidie en Zorgtoeslag. Je lijkt tegenwoordig wel gek als jij voor je centen moet werken. als je al deze kosten over het jaar weglaat dan verdienen ze nog evenveel als een werkende persoon. Ga zo door Nederland en gooi alle hoeken vol met voedselbanken. Wat een vertoning in deze periode. En dit gebeurt in een modern land, een vooroploper van Europa. Is dit het systeem van Europa?Door: Wendy | Geplaatst op 05 december 2010 om 21:59
Lekker dan! Als je wil dat de gehele huizenmarkt instort moet je zoiets bedenken! De eisen zijn de laatste jaren al aangescherpt, zo raak je toch nooit meer je huis kwijt????Door: mark | Geplaatst op 10 december 2010 om 14:19
Ik weet echt niet waar ze in NL mee bezig zijn. Maar het is gewoon belachelijk.
Ik heb met mijn ex een koophuis. Staat bijna een jaar te koop maar wordt niet verkocht. (prijs 210.000). Deze klasse is voor de starters. Als bovenstaande er door gaat komen betekend het niet alleen dat ik geen andere woning meer kan kopen maar ook dat mijn woning aan de straatstenen niet meer verkocht wordt. Tenzij ik met een ongelofelijke restschuld kom te zitten. En dan hebben ze het in NL over koopkracht. Nou die bij mij zal sterk dalen. Degene die dit beslissen zullen hoogstwaarschijnlijk er beter bij zitten als de gemiddelde nederlander.Door: I | Geplaatst op 14 januari 2011 om 19:37
Waarom kwam het pas in november op het nieuws, het was immers in juni al bekend dat ze die stappen gingen ondernemen maar in die periode heeft de media niet gereageerd en hierover uitgezonden, zou dit een verklaring zijn om een run op hypotheken en huizen voor 2011 proberen te voorkomen? Heeft daarom de nsb of nhg dit nieuws pas later aan rtl en nos, kranten doorgegeven en hebben zij slecht hun huiswerk gedaan. Ik vind het zeer jammer voor degene die nog moeten starten en ik zie nog een grote ramp komen, de huizenprijzen moeten flink dalen wil de vraag aanbod goed met elkaar overheen komen. Nu nog afwachten wanneer dat gebeurd. Dank jullie wel overheid om door hypotheekrente aftrek de huizenprijs flink omhoog te stuwen. En wanneer gaat deze dalen?Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7323
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |