hypotheek offerte vergelijking


Verhuizen kan toch niet

14.12.2010 - Ideaal, zo'n verhuisregeling in je hypotheek. Kun je de gunstige voorwaarden die je op een bepaald moment hebt afgesloten ook meenemen naar een volgende woning. Maar wordt vaak toch geweigerd.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Hoe kan dat nou? Je hebt ooit een hypotheek afgesloten, betaalt sindsdien netjes elke maand de bijbehorende lasten. Nooit een probleem, het lukt je prima om die maandlasten op te brengen.

Dan wil je verhuizen naar een andere woning, waarbij je kunt volstaan met de hypotheek die je nu al hebt. Je hoeft dus geen hoger bedrag te lenen, je wilt exact overzetten wat je nu aan hypotheek hebt. Zou toch geen problemen mogen opleveren, zou je zeggen. Maar zo zit het in de praktijk dus niet.

Bij het overzetten van je hypotheek naar een ander huis, beschouwt de bank dit als een nieuwe hypotheek. De voorwaarden worden wel - zoals afgesproken - overgezet, maar verder geldt het als een nieuwe aanvraag. Dat betekent niet alleen dat je inkomen opnieuw aangetoond moet worden en er opnieuw een BKR-toets gedaan wordt. Het betekent ook dat er met de huidige regels gekeken wordt of de hypotheek wel bij je inkomen past.

Daar zit het probleem: de regels voor hypotheekverstrekking zijn flink aangescherpt de afgelopen jaren. En er komt nog een nieuwe ronde van aanscherping aan, begin volgend jaar. Daardoor kan het heel goed zo zijn, dat de hypotheek die je nu hebt veel hoger is dan hetgeen je volgens de nieuwe regels maximaal mag lenen. Is dat het geval, dan kun je de bestaande hypotheek daardoor niet meenemen naar een ander huis.

Dit betekent dat niet alleen starters op de woningmarkt last hebben van de nieuwe hypotheekregels, maar ook doorstromers. Die doorstroming - voor zover die er op dit moment al is - kan behoorlijk belemmerd worden door de aankomende strengere verstrekkingsregels. Dit zal de woningmarkt dan ook geen goed doen.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6327
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |