hypotheek offerte vergelijking


Overdrachtsbelasting verleden tijd?

21.12.2010 - Bij veel partijen op de woningmarkt is de overdrachtsbelasting een doorn in het oog. Omdat er bij elke overdracht 6% belasting afgedragen moet worden, zijn mensen vaak niet erg genegen te verhuizen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Door de 6% overdrachtsbelasting worden de kosten koper van een woning erg hoog. Naast die heffing ben je natuurlijk ook nog notariskosten en afsluitprovisie voor je hypotheek kwijt, maar de overdrachtsbelasting is een enorme kostenpost. Geen wonder dus, dat woningeigenaren meestal niet snel weer verhuizen. Dat kost gewoon teveel geld!

Voor de doorstroming op de woningmarkt zou het erg goed zijn, als de overdrachtsbelasting zou verdwijnen. Dan heeft een woningbezitter de gemaakte kosten veel eerder goedgemaakt, is er een minder hoge hypotheek nodig, en kan er gemakkelijker doorgestroomd worden naar een ander huis.

Dit roepen de partijen op de woningmarkt al jaren, maar tevergeefs. De overheid zit niet erg te springen om deze belasting af te schaffen: dit jaar zou er zo'n 3,5 miljard euro in moeten omgaan. En dan is het geen best jaar voor de woningmarkt. Zo'n inkomstenbron is niet gemakkelijk om op te geven - er moet dan immers een andere geldgenerator voor in de plaats komen.

Het Centraal Plan Bureau (CPB) heeft nu echter ook uitgesproken dat de overdrachtsbelasting moet verdwijnen. In een studie schrijven ze dat het veel logischer is, en beter voor de woningmarkt, om huizen alleen te belasten voor de prijsstijging. Dat bereik je door btw te heffen, belasting over de toegevoegde waarde. Als je moet verkopen met verlies, zou je daarmee zelfs belasting terug moeten krijgen.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4882
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |