hypotheek offerte vergelijking


Meer achterstanden bij failliete banken

23.12.2010 - Als je een hypotheek hebt lopen bij een bank die inmiddels failliet verklaard is, moet je nog steeds gewoon netjes je maandlasten betalen. Dat lijkt niet iedereen ook werkelijk te doen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Ratingbureau Moody's heeft een rapport gepubliceerd, waarin gekeken is naar de kredieten die zijn verpakt en doorverkocht aan beleggers - de zogenoemde securitisaties. Daarbij is aandacht besteed aan de betalingsachterstanden die er spelen bij de klanten van de hypotheken.

Uit een overzicht van die betalingsachterstanden blijkt dat er op de hypotheken van het failliete DSB Bank veel meer achterstanden zijn dan gebruikelijk bij Nederlandse hypotheken. Gemiddeld heeft 5% een achterstand van twee maanden of meer, bij 4% is dat zelfs meer dan vier maanden. Dit, terwijl achterstanden van meer dan vier maanden bij Nederlandse hypotheken meestal bij niet meer dan een paar tiende procent van de klanten voorkomen.

In de eerste maanden na het faillissement was er nog onduidelijkheid over of en hoe er betaald moest worden. Inmiddels is wel duidelijk dat de betalingen gewoon door moeten lopen, toch is er dus een groot percentage klanten die dat niet doen. Geeft dit aan dat veel meer klanten van DSB dan gemiddeld in grote financiële problemen zitten? Of geeft dit aan dat een flink aantal klanten besloten heeft gewoon maar niet meer te betalen, ook al zouden ze dat wel kunnen?

Bij een andere failliete bank, ELQ, is het percentage betalingsachterstanden nog ruim hoger dan bij DSB Bank. Maar liefst 7 tot 9% van de klanten heeft een achterstand van meer dan 90 dagen. Nu bood ELQ zogenaamde 'subprime'hypotheken aan: de mensen die er aanklopten konden elders geen hypotheek krijgen wegens variabele inkomsten of een verleden als wanbetaler. Dat daar veel betalingsproblemen zouden ontstaan was dus eigenlijk wel te verwachten - en ook verrekend in de hypotheekrente.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6461
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |