hypotheek offerte vergelijking


Maakt VEH schoon schip?

28.12.2010 - Het is alweer een tijd geleden dat de Vereniging Eigen Huis een actie aankondigde om de misstanden in de financiële sector aan te pakken. Wat is er eigenlijk geworden van die Operatie Schoon Schip?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De meest recente nieuwsbrief van de VEH biedt uitsluitsel. Op de Schoon Schip - website hebben ruim 1.200 mensen ingevuld welke zaken hen het meeste storen in de financiële wereld. Er is een top 10 samengesteld, en met de eerste vier daarvan gaat de VEH het komend jaar aan de slag. Het gaat om de volgende vier punten:

1. Bestaande klanten van geldverstrekkers betalen bij renteherziening een hogere rente dan nieuwe klanten.

2. Boete bij het wijzigen van een hypotheek of verzekering.

3. Geldverstrekkers die te laat een nieuw rentevoorstel sturen bij het aflopen van de rentevastperiode.

4. Onleesbare voorwaarden bij financiële producten.

Storende zaken inderdaad, vooral 1 en 3. En wat gaat de VEH eraan doen? Ze gaan ze bespreken met banken, verzekeraars en tussenpersonen.

Bespreken.... bespreken... wordt het niet tijd dat er gewoon eens iets verandert? Als we het hebben over die renteherzieningspunten, daar is de consument het toch al jarenlang niet mee eens? Als de geldverstrekkers vanuit zichzelf niet bereid zijn hier verandering in te brengen, dan moet de AFM er maar iets over afdwingen. Of de Minister van Financiën. Het is echt niet de eerste keer dat een consumentenorganisatie er iets over roept, ook vast en zeker geen nieuw punt voor de VEH. Dus waarom zou bespreken nog moeten werken?

Duidelijke afspraken over het opnieuw vastzetten van de hypotheekrente kunnen prima opgenomen worden in de Gedragscode Hypothecaire Financieringen. Die wordt toch aangepast binnenkort, als de branche tenminste wetgeving rondom de maximale hypotheken wil voorkomen. En dat willen ze, want ze zijn er druk mee bezig. Als ze in die aangepaste Gedragscode nu meteen meenemen dat de rente voor een nieuwe rentevastperiode gelijk moet zijn aan de rente voor een nieuwe hypotheek, en dat het voorstel daarover minimaal twee maanden van tevoren verzonden wordt - zijn we dan niet klaar met die twee punten? Kan de VEH weer andere dingen gaan bespreken.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4313
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |