hypotheek offerte vergelijking


Hypotheekfraudeurs gepakt

06.01.2011 - Fraude met hypotheken, kan dat? Er zijn zoveel partijen bij betrokken, als één van die partijen de boel oplicht - merken de anderen dat, zou je denken. Toch blijkt hypotheekfraude regelmatig voor te komen. Zo af en toe komt er eens een zaak in het nieuws.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Zoals deze : afgelopen dinsdag zijn er in Enschede twee mannen aangehouden op verdenking van fraude met kredieten en hypotheken. Zij sloten voor mensen in verschillende steden (vooral in Almelo, Almere, Arnhem, Enschede en Lelystad) hypotheken of kredieten af bij een bank. Tot zover niets bijzonders, er zijn zoveel adviseurs die dat doen.

Opvallend is dat het meestal ging om het financieren van de verbouwing van een woning. Het geld voor die verbouwing wordt dan in een bouwdepot geplaatst. De huiseigenaar kan dan bedragen uit het bouwdepot halen als hij kan aantonen dat het geld aan de verbouwing wordt besteed.

Op dat punt begon de fraude: de boefjes haalden de bouwdepots met valse papieren leeg, en lieten het geld op hun privérekeningen storten. Bovendien haalden ze hun klanten over om een levens- of arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. De betalingen daarvoor (soms een grote koopsompolis) werden gedaan op de rekeningen van de verdachten - de verzekeringen werden in werkelijkheid nooit afgesloten.

Er zijn ruim twintig aangiften binnengekomen bij de politie. Als ze zo'n fraude op deze manier aanpakken,, kan het inderdaad even duren voordat er een haan naar kraait. Helemaal als ze die bouwdepots niet in één keer helemaal leegtrekken, maar met kleine bedragen tussen de declaraties van de klant zelf in ofzo. En over die verzekeringen kunnen ze de klant vast ook lang aan het lijntje houden.

Toch roepen dit soort verhalen altijd de vraag op: denken zulke lui nu echt dat ze ermee weg kunnen komen? Je weet toch eigenlijk wel dat je vroeg of laat tegen de lamp loopt, helemaal als er geldstromen naar je privérekening gaan die daar niet thuishoren? Dat is allemaal na te trekken.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: De makelaar vertelt | Geplaatst op 15 januari 2011 om 10:11
Ik zou dit eerder gewone oplichting en diefstal noemen zoals Palminvest. Het geld van klanten gebruiken voor Privé doeleinden. Fraude is meestal met de bank als slachtoffer en medeweten van de huiseigenaar.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 8386
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |