hypotheek offerte vergelijking


Koopt er nog iemand zonder NHG?

12.01.2011 - Huizenkopers hebben behoefte aan zekerheid, stelt de directeur van NHG. Dat blijkt uit het aantal NHG-hypotheken dat afgelopen jaar is afgesloten - dat is flink gegroeid ten opzichte van 2009. Ligt dat alleen maar aan de consument?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Nee - natuurlijk niet! De zekerheid die NHG biedt is niet alleen erg prettig voor de huizenkoper, maar zeker ook voor de financierende bank. Die heeft bij een hypotheek met deze Nationale Hypotheek Garantie immers de zekerheid dat het uitgeleende geld volledig wordt terugbetaald. Oók als de woning onverhoopt met verlies verkocht moet worden, en er normaal gesproken een restschuld over zou blijven. Een restschuld, die vaak lastig te innen is bij mensen die gedwongen waren hun woning te verkopen.

Die zekerheid, daar tast de bank tegenwoordig fors voor in de buidel. Omdat het risico van de lening voor de bank eigenlijk nihil is, krijgt de klant een rentekorting. Vroeger was het gebruikelijk om te spreken van een rentekorting van zo'n 0,4% voor een hypotheek met NHG. Inmiddels is het voordeel soms zelfs 0,75%, zó graag willen de banken dat je kiest voor een NHG-hypotheek.

Natuurlijk worden er nog woningen gefinancierd zonder NHG. Dat kan niet anders, want als je voor je woning meer betaalt dan € 312.500 (bestaande woningen) of € 324.075 (nieuwbouw) - dan is NHG niet mogelijk.

De stijging van het aantal NHG-hypotheken ten opzichte van 2009 is wel enorm: 34% erbij. In 2010 waren het er 130.000. Maar liefst 80% van de woningaankopen die binnen de grenzen van NHG vielen, werden in het afgelopen jaar met NHG gefinancierd. Er zijn dus maar erg weinig mensen die in die prijsklasse kopen, die niet kiezen voor NHG. En logisch, want de voordelen zijn groot. Zekerheid en een forse rentekorting, waarmee je de kosten van NHG binnen no-time hebt terugverdiend. Waarom zou je dat niet doen?

Soms vormen de eisen van NHG rondom de hypotheekconstructie een belemmering. Of het maximaal te lenen bedrag. Soms, heel soms, willen banken je weleens een hogere lening verstrekken dan volgens de maximale hypotheekberekening van NHG mogelijk is. Vroeger kwam dat heel vaak voor, tegenwoordig steeds minder. Dat blijkt ook wel uit de bovengenoemde cijfers.

 

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7083
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |