hypotheek offerte vergelijking


Wietplantage in huis? Hypotheek kwijt!

18.01.2011 - Wie hennep kweekt in zijn eigen woning, loopt meer risico dan hij waarschijnlijk zal denken. Niet alleen kan de politie langskomen, de boel oprollen en je bestraffen. Je kunt er ook je huis door kwijtraken.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Het is niet zo dat politie of justitie het recht heeft om jouw huis van je af te pakken, als blijkt dat je daar een wietplantage herbergt. Wat wel kan, is dat ze dat via de bank spelen. Op basis van de voorwaarden van de hypotheek is het vaak best mogelijk dat de bank van je eist dat je de hypotheek dan in één keer aflost. Dat mag de bank namelijk doen als je de voorwaarden niet netjes naleeft. De hypotheek kan dan 'opgeschort' worden; je moet ineens aflossen.

Zie dat maar eens voor elkaar te krijgen; bijna niemand heeft het geld om zijn hypotheek af te lossen zomaar even liggen. En ergens anders een hypotheek afsluiten zal ook lang niet altijd mogelijk zijn. Met de vraag of dat zin heeft, want ook daar kan die hennepkweek dan uiteindelijk zorgen voor het wederom opschorten van de hypotheek. En dan heb je de kosten voor de nieuwe hypotheek voor niets gemaakt.

Frans Heeres, korpschef van de politie regio Midden en West Brabant is er een groot voorstander van om wiettelers op deze manier aan te pakken. Huurders raken hun huis al kwijt als er een hennepkwekerij in aangetroffen wordt, maar bij woningeigenaren gebeurt er weinig.

Als het via de hypotheek niet lukt om het de wietteler moeilijk te maken, kan het ook altijd nog via de verzekering. Een eigen huis met een hypotheek moet immers een opstalverzekering hebben. Bij het aanvragen van zo'n opstalverzekering is de bestemming van het pand van belang. Zit er een hennepkwekerij in, dan is er sprake van een bedrijf voor tuinbouw, terwijl het pand doorgaans verzekerd zal zijn als woonhuis. Als de verzekeraar hiervan lucht krijgt (letterlijk), kan de verzekering beëindigd worden. En een woning met een hypotheek maar zonder opstalverzekering, dat mag van de hypotheekverstrekker dan weer niet.

Kortom: via de financieel dienstverleners zijn er best mogelijkheden om het aanhouden van een wietplantage in je huis te bestraffen. Beter dus om er überhaupt niet aan te beginnen!

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 27107
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |