hypotheek offerte vergelijking


Hypotheek over de grens

21.01.2011 - Het gebeurt steeds vaker: huizenbezitters in grensgebieden, die hun hypotheek over de grens afsluiten. Limburgse woningeigenaren gaan bijvoorbeeld steeds vaker naar Duitsland voor het benodigde geld. Kan dat zomaar?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Ja hoor, dat kan! Als de Duitse bank bereid is om je een hypotheek te verstrekken, is er niets dat je tegenhoudt. Ook de fiscus niet, want ook de rente die je betaalt voor een hypotheek in Duitsland, is in Nederland fiscaal aftrekbaar. Als het maar gaat om de eigen woning in Nederland.

De hypotheekrente in Duitsland ligt lager dan bij ons, daar is op deze manier goed van te profiteren. Maar - niet voor iedereen! De Duitse hypotheken zien er namelijk wel anders uit dan die van de Nederlandse geldverstrekkers. Zo kun je daar tot 75% van de verkoopwaarde van de woning lenen, meer niet. Je moet dus wel eigen geld meebrengen om een woning te kopen, of een behoorlijke overwaarde hebben.

Aflossingsvrij lenen kan in Duitsland ook niet. Dat is bij ons vrij standaard, omdat het fiscale systeem ervoor zorgt dat het gunstig is om de hypotheekschuld zo hoog mogelijk te houden. Daar doen ze bij onze Oosterburen niet aan. Zij lossen gewoon af met een annuïteitenhypotheek. Dat is bij ons tot op heden fiscaal niet gunstig. Maar hoe lang zal de hypotheekrenteaftrek nog in zijn huidige vorm blijven bestaan? De meeste mensen zijn er wel van overtuigd dat hier een einde aan gaat komnen, waardoor aflossen ook voor Nederlanders gunstiger wordt.

Kunnen we nu allemaal naar Duitsland rijden voor een hypotheek met een lagere rente? Nou nee... het kan alleen voor huizen in de grensstreek. Een pand in Amsterdam zullen de Duitse banken niet willen financieren. Dat je persoonlijk naar de bank moet komen om de papieren te tekenen is nog niet eens het grootste probleem - dat heb je er misschien wel voor over. Maar de Duitsers nemen geen genoegen met alleen een taxatierapport als weergave van hoe het gesteld is met de woning. Ze willen de woning zelf zien - en zij zullen niet bereid zijn daarvoor uren in de auto te zitten.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 9153
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |