hypotheek offerte vergelijking


Hoe staat het met de hypotheekrente?

28.01.2011 - De hypotheekrente is altijd een onderwerp dat veel interesse krijgt. Verhogingen, verlagingen, rekenen de banken gewoon te veel of toch niet?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

We kunnen gerust stellen dat de hypotheekrente de laatste tijd weer aan het stijgen is. Sinds half december zijn er bij geen enkele geldverstrekker nog verlagingen doorgevoerd, alleen nog maar verhogingen. Oh nee, dat is niet helemaal waar... ik zie nog een verlaginkje van bijvoorbeeld Florius begin januari. Die verlaging van de hypotheekrente is alleen wel alweer ongedaan gemaakt door een (grotere) verhoging.

Kortom: de hypotheekrente gaat dus wat omhoog. Dat is niet gek, de algemene rentestand stijgt ook wat. Zelfs de rente op onze spaarrekeningen wordt een beetje hoger, en dat zegt wel wat. Heel schokkend is het natuurlijk allemaal nog niet. Of, zoals de Vereniging Eigen Huis erover zegt: de hypotheekrente is nog altijd historisch laag.

Nou ja... hij is nog wel lager geweest natuurlijk. Een paar jaar geleden sloot je een hypotheek 20 jaar vast met een rente van 4%.... zo laag is het nu toch echt niet meer! Dat neemt niet weg dat we echt niet kunnen spreken van een hoge hypotheekrente.

Dat maakt ook dat het op de woningmarkt allemaal nog wel meevalt. Het loopt niet lekker, veel huizen staan lang te koop, de nieuwbouwmarkt heeft het erg moeilijk - dat is allemaal waar. Maar van een echte instorting van de huizenmarkt is nog steeds geen sprake geweest. Het risico daarop wordt veel groter als de rente echt omhoog zou gaan. Want hoe hoger de hypotheekrente, hoe minder je kunt lenen, hoe lager de prijs die je voor een huis kunt betalen.

Dus - we kunnen wel klagen over de te lage spaarrente, maar eigenlijk moeten we er misschien wel blij mee zijn.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6218
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |