hypotheek offerte vergelijking


Speciale uitzend-hypotheek?

08.02.2011 - Een hypotheek voor uitzendkrachten, dat zou de directeur van de ABU graag zien. Daarvoor is volgens hem een cultuuromslag nodig, een bank die bereid is zijn nek uit te steken. Weinig kans, maar is de oplossing er eigenlijk niet al?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De ABU, dat is de brancheorganisatie voor uitzendbureaus, schijnt te werken aan een hypotheek voor uitzendkrachten. Alleen is er nog geen bank gevonden die zijn nek wil uitsteken, zegt de directeur. En daarvoor is een doorbraak in het denken nodig. Want er zijn heel veel flexwerkers, en de samenleving is daar nog niet op ingericht.

Heel verhaal, maar waar gaat het eigenlijk over? Flexwerkers, uitzendkrachten, het is toch helemaal niet zo dat die kansloos zijn voor het afsluiten van een hypotheek? Binnen de normen de Nationale HypotheekGarantie (NHG) kun je al sinds jaar en dag op basis van een flexibel inkomen een hypotheek krijgen. Moet je dat inkomen wel over minimaal drie jaar kunnen aantonen - maar dat is toch niet teveel gevraagd?

Even verder kijkend is het natuurlijk wel zo, dat je niet boven het maximum van NHG moet willen kopen. Dan staan banken inderdaad niet om je te springen, als je een flexibel inkomen hebt. Bij tweeverdieners waarbij beiden een aardig inkomen hebben, maar de één op uitzendbasis, kan dat er wel voor zorgen dat het lastig wordt bij het willen aankopen van een volgend huis - terwijl het inkomen op zich voldoende is.

Tja, dan is het wel een zaak van zoeken naar een bank die in je gelooft. En die het binnen de steeds strakker aangehaalde teugels van AFM nog kan en durft te maken om je een hypotheek te verstrekken op basis van dat flexibele inkomen.

Je kunt je natuurlijk afvragen waarom we de regels van NHG niet als norm nemen, ook voor hypotheken boven de NHG-grens. Als een flexibel inkomen veilig genoeg geacht wordt voor NHG, waarom dan niet voor hogere lening zonder NHG? Dan is dit uitzendkrachtenprobleem ook meteen opgelost. Zonder dat er een speciale hypotheek voor flexibele arbeidskrachten hoeft te komen.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5504
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |