hypotheek offerte vergelijking


Hypotheekrente revolutie?

15.02.2011 - De banken hebben het weer zwaar te verduren de laatste tijd. Zowel de VEH als de Consumentenbond bestoken de banken en het publiek met berichten over oneerlijke praktijken rondom de hypotheekrente.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De Vereniging Eigen Huis heeft haar pijlen weer eens gericht op het verschil dat sommige banken nog steeds hanteren tussen de rente voor nieuwe klanten, en de verlengingsrente die bestaande klanten aangeboden krijgen. Een paar maanden geleden merkte de AFM hier al iets over op, maar dat heeft tot op heden geen vervolg gekregen. Terwijl de VEH het niet meer dan logisch vindt, dat er iets over dit onderwerp opgenomen gaat worden in de Gedragscode Hypothecaire Financieringen. Die zal tenslotte waarschijnlijk toch al aangepast gaan worden, gezien de geplande beperkingen van de hypotheekhoogte en - samenstelling.

Dan is ook de Consumentenbond in de weer tegen de banken. De bond lijkt weinig vertrouwen te hebben in de uitkomst en opvolging van het NMa-onderzoek, en is een handtekeningenactie begonnen tegen de te hoge hypotheekrente. De Consumentenbond verzoekt alle mensen met een hypotheek haar petitie te tekenen, zodat zij daarmee naar de banken en naar de politiek kan stappen.

De actie van de VEH lijkt ons meer zin te hebben dan de actie van de Consumentenbond. Verder is het ook wel reëel om de vraag te stellen: waarom bundelen ze hun krachten niet? Het petitie-verhaal van de Consumentenbond komt op ons toch ook wel erg over als een schreeuw om aandacht en om meer leden. Want om nou te zeggen dat een handtekeningenactie indruk zal maken op de banken? De politiek was sowieso al met dit onderwerp bezig, maar wacht wel het onderzoek van de kartelwaakhond af.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5033
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |